Mycket väsen för ingenting!?

Sedan flytten till Norge i september har det härjat många bränder här i Oslo. För två helger sedan hade brandkåren fått släcka fyra bränder här på Grunelukka. Vi var helt ovetandes och det var först dagen efter när jag var ute hos T och jobbade som vi såg det på nyheterna. Jag började noja! Men efter det har det varit lugnt och jag har inte tänkt mycket på det. Inte alls för att vara ärlig.
Förträngning? Må hända!
Men när jag nu ikväll kom från träningen och hade händerna fulla med mat från konkurrenterna såg jag plötsligt när jag svängde ned på vår gata att det var stort pådrag. Ambulanser, brandkåren, rökdykare och polis. Jag var på väg att släppa kassen från Kiwi för att börja springa (som på film), men hejdade mig när jag såg att det inte var vårt hus det gällde. Puh, då är det ju lugnt! Jag lunkade istället på i min egna takt och när jag kom närmre förstod jag att det gällde sushi restaurangen, eller huset bredvid!? Jag tog en sväng förbi och gick kvarteret runt för att inte verka för misstänksam. Får väl läsa VG i morgon för att se vad det handlade om.
Jag kom hem och berättade om kaoset här nedanför. Isabel tjöt "Jag vill inte dö!" Nej, vem fan vill det? Isabel och jag började 'peppa peppa ta i trät' när Jonna helt plötsligt utbrister. "Men börjar det brinna i vårt hus så har vi inte en chans. Då kommer vi att dö!" Det lät som att hon hade sagt det mest naturliga i hela världen. Men för mig och Isabel kom det som en chock. Vi såg på varandra med stora ögon. Men, så kan du ju inte säga! svarar jag förnärmad över tanken på att hon faktiskt skulle få rätt om en brand skulle inträffa. Det finns inte många utvägar från femte (eller är det sjätte?) våningen. Jag kom i alla fall på min flyktväg och det är ut på taket. Jag skulle helt enkelt klättra ut och strosa över till grannhuset. Piece av en kaka! 
Svenska Föreningen, där John bor, hade börjat brinna i natt. Så de blev evakuerade till en annan fastighet, där de fick sova. Det hade börjat brinna i tvättstugan och de hade lyckats släcka den. Men allt är rökskadat. Fy fan, inte kul alls. Svenska Föreningen ligger fem minuter från oss. Så det är väl en pyroman som härjar i vårt område. Läskigt!
Shit, jag har verkligen börjat blogga mycket nu. Idéerna bara flödar..Men känner mig lite osäker på vad som är intressant för er att läsa och inte...Tips någon!?

M

Hej! Påse? Kvittering? Ha de!

Så deppigt att komma tillbaka till Rema...Men i morgon är jag kanske ledig, om jag inte får hoppa in för Naila som är sjuk.
  Nu ska jag laga mat...

En snabb önskelista.Så här ser det ut just nu. Fia ger tummen upp för det norska Paradise Hotel.
Jag kan bara instämma.Efter att ha surfat runt lite så ser min önskelista ut så här (nej jag fyller inte år!)

1. Flygbiljett till Bali. Give me!


2. En ny garderob med heta kläder från
http://www.chicy.se/shop/

3. Nytt objektiv till min kamera.

/M

En helg med Mr. Lou på besök.

Precis kommit hem från träning. Det var hårt. Väldigt hårt. Efter att ha unnat sig lite för mycket under helgen behövdes det ett träningpass för att få bort alla onyttigheter.
Öl och pizza i all ära. Men det har även varit full rulle på aktivitetsfronten . Det blev shopping på Carl Johan på fredagen. Lunch på Oslo City. En sväng nere vid Aker Brygge. Fika på Hard Rock. Biljard och sedan öl på T.G.I Fridays.
På lördagen åkte vi upp till Frognerseteren och Holmenkollen. Vi hade tur med vädret, men helt fel kläder i alla fall där vi vandrade runt i skidspåren.
Vi tog oss sedan tillbaka ner till byn. Mini hade redan kommit. Vi åt pizza, sedan drog jag, Lou och Mini ner till Harrys.
Portugal-Sverige. Stället var fullsatt och vi kom precis i avspark.
 Vi träffade Degen, en gammal goding från Bali. Tillsammans med vår nygamle vän gick vi till Fisk och Vilt. Det sög, precis som namnet. Så vi gick istället och spelade biljard.
Jävligt go kväll.

Söndag var som söndagar oftast brukar vara. Det bankade i huvudet och man var inte riktigt med på banan. Men det hindrade inte mig, Fia och Lou att gå på Blåmarknad. Kände att det inte riktigt var vår melodi, så istället avverkade vi några timmar uppe på taket av Operahuset. Det var gudomligt skönt väder! Med en kaffe i handen i blott t-shirts var söndagen fullbordad. Men vi gav oss inte där...Så vi drog till Majorstua och Bokstavsveien. Åt på BK och vandrade runt i Frognerparken.


"Oj, kolla vad brant" (Jag om barnbacken)


Frognerseteren. 

Fiffi tar bilden...

Jag tar bild på honom.


Lou i skogen


Hurtiga norrmän


Hurtig svensk

Vm-huset utanför Holmenkollen


Holmenkollen under reparation


Så här kommer slutresultatet bli


Oslo på håll...


Med andra ord: En asgo helg.

Moa

Moa goes brunett

Hello there.

Ja, det är ju inte lätt att kommentera om det inte går. Ni får gärna svara på frågorna i förra inlägget i detta istället, om ni vill och orkar. Skulle vara kul att höra era drömmar och planer.
För att ha "maginfluensan" så får jag säga att jag har åstadkommit ganska mycket ändå.


Yes, Lou kom i torsdags. Väldigt skoj :)
Nu blir det Harrys och Sverige-Portugal. 

PUSS 

Drömjobb

När man var barn så trodde man att allt var möjligt. Man hade all tid i världen och hade livliga fantasier och visioner om hur ens liv skulle se ut när man blev äldre och vuxen. Jag har fortfarande stora planer. Kanske för att jag inte riktigt ännu vet vad jag ska plugga till när det väl kommer till kritan. Pluggar man till det man vill, så uppfyller man drömmen? Men är det samma dröm som när man var ett barn? Jag ville bli...

Upptäcksresande, som Christofer Columbus.
Veterinär, men mest för att alla andra ville det.
Stuntkvinna, att hoppa ut genom ett flygplan och låtsas vara någon annan lät som rena drömmen för mig. Inte läskigt alls. Jag övade mig redan som 7 åring, när jag hoppade från femman i simhallen alldeles själv. Mamma var inte så glad över det när jag med stolthet kom hem och berättade det. Pappa skyndade sig troligen därifrån. haha...
Konstnär, men det vill jag fortfarande. Men mer på hobbynivå.
Författare, oj jag vet inte hur många skrivböcker från skolan jag har med noveller och berättelser. Fortfarande en dröm.
Popstjärna, jag och Jossan spelade in några låtar på en skiva hemma hos Funkabo-Stefan. Inte mycket att hylla. Den drömmen dog ut innan den hade börjat...

Vad var ditt drömyrke när du var liten?
Vad blev du?
 (Och isf. är du nöjd?) / Om du studerar, vad tänker du bli?
Har du samma mål och drömmar som när du var liten?

Vad gör du om 10 år?
Var så snill och svara, jag är intresserad av att veta.

För mig är det nu helg och jag är lycklig. Det känns som en dröm att äntligen vara fri från jobb. Av 25 dagar har jag varit ledig 1, så jag tror ni skjønner vad jag menar.

Loooove!


Gästbloggerskan Fia :)

Lite om mig fia (som förstör moas underbara blogg)  
 

Fia här som skriver idag, känns kul att blogga igen. Var flera månader sedan jag la ner min egna blogg. Ni alla tror väl att jag tjatat ihjäl Moa tills hon tillslut gick med på att låta mig gästblocka, men så är ikke fallet utan HON frågade mig. Fast jag var ju inte direkt seg med att svara ja. Haha :P

För er som inte vet vem jag är så heter jag ju Sofia, är 21 och bor i Oslo tillsammans med Moa och har gjort sedan September månad. Jobbar som personlig assistent där jag trivs sådär bra va :P Kommit på att yrket nog inte passar mig. Isåfall måste man hitta en person som man verkligen klickar med och som respekterar en. För just nu känns det bara som om jag är en slav åt en person som egentligen bara bryr sig om sig själv och skiter fullständigt i mig. Opps, bittra fia:P

När jag inte jobbar så tränar jag 3-5 dagar i veckan (Det behövs eftersom jag är godisberoende) För er som inte sett mig på några månader så väger jag nu över 200 kilo, har mer celluiter än en gropig grusväg på öland, och kan inte längre se mina egna fötter. Men allt detta ska försvinna tills sommarperioden så jag slipper skrämma barn och familjer på öland. Och turisterna ska slippa tro att det finns valrossar på stränderna i Sverige :P

Annars umgås jag med annat kalmarfolk som finns här. Har tyvärr inte lärt känna många norska guttar och jenter , förutom min kära vän Håkon som är från norra Norge och pratar obegripligt svår norska :P Han förstår tydligen inte mig heller, för halva tiden vi umgås består mest av att vi tittar på varandra konstigt och ständigt säger :

     -Vad betyder det du just sa? Säg det på engelska då. Haha.

 Men norska folket är roliga och väldigt trevliga. Sjukt sport/skid intresserade, barnen föds med ett par skidor på fossingarna och stavarna i händerna,  dom går ständigt runt i sina skidställ och ser allmänt fåniga ut faktiskt. Ska bli skönt med vår så vi får se dom i andra kläder förhoppningsvis.

Vår vänskap:

Moa och jag lärde känna varandra för ungefär 8-9 år sedan. Vi gick på högstadiet och läste tyska tillsammans. Både hon och jag var hatad av läraren och därför fördrev vi tiden med att prata skit istället och vi klickade på en gång. Sedan dess har vi nog varit oskiljbara, alltid umgåts non-stop . Har nästan upplevt allt tillsammans med moa. Vi har partajat på hultsfredsfestivalen, Såg varandra skaffa första kärleken, blivit fulla tillsammans, Gråtit floder tillsammans, skrattat floder tillsammans, Rest runt i Asien tillsammans, bott ihop osv osv. Vi har både gått igenom bra och dåliga tider tillsammans, me alltid funnits vid varandras sidor.

Moas och min relation är väldigt speciell. Som ni alla kanske känner igen så har man olik relation till varje vän. Alltid en festvän, den roliga vännen,  Stöttepelaren,  en skvallervän, en trygg vän, en mindre bra vän osv osv. Moa är för mig min trygga/djupa vän. Vi pratar om allt i världen. Moa har gjort mig till en djup person faktiskt som tänker alldeles för mycket på allt. Och jag älskar att analysera allt med moa. Man kan alltid vända sig till Moa om man känner sig ledsen för hon ställer alltid upp. Vi har som sagt en speciell vänskap och då menar jag på ett bra sätt. Vi känner varandra utan och innan och tysthet kan ibland vara vårt sätt att kommunicera, då det inte behövs några ord. Vi kan vara galna, flummiga och vi älskar att bara sätta oss i en bil och låta bensinen föra oss dit den vill ;) 

Moa är en väldigt fin person som är underbar att ha vid sin sida. Hon är för mig genomsnäll. Inte hört henne säga något illa om någon annan människa många gånger under dom åren jag kännt henne (hur fan gör du? Haha) Hon är ärlig och hon har även 2 ruskigt bra talanger.

<!--[if !supportLists]-->1.       <!--[endif]-->Talang 1 , FOTNING!

Hon fotar som en gudinna haha, hon ser  saker som vi andra ”normala” inte gör. Som tex för 2 veckor sedan då jag såg henne sitta och fota ketchupen på mac donalds helt frenetiskt, tittade på henne med en konstig blick och tänkte väl någon som att hon inte var riktigt klok, men ack så fel. Bilderna kom upp på datorn och dom var coola. Hon hade till och med lyckats fånga något i en ketchup hög. Haha.

<!--[if !supportLists]-->2.       <!--[endif]-->TALANG 2, HENNES SKRIVANDE

Moa skriver på ett enkelt, roligt och trollbindande sätt. känns ju sådär kul att jag kommer och förstör henne blogg nu med mina dåliga uttryck,  mina ständiga förkortningar och min ”dyslexi” svenska. Haha.  Jag har alltid sagt till Moa att jag ska på något sätt bli rik och sedan ska jag satsa alla mina pengar på Moa och hennes böcker.  Jag vet att Moa kommer lyckas om hon vågar satsa på sitt skrivande. Det känns tryggt för min del, för lyckas inte jag så gör hon iaf och då vet jag en som kommer försörja mig livet ut iaf !

 Idag är jag ledig så jag ska ut och traska i det underbara vårvädret i Oslo. Hörde att väderguden hade spelat er ett spratt i kalmä och gett er snö. Hoppas den är borta lagom till maj iaf då vi entrar Kalmar igen. Ska bli skönt att komma hem till trygga kalmar där sommaren är som bäst och där folket som knäppast.

Ha det så snakkes vi !! Klem! Over and out fia

Här kommer lite bilder på mig och moa.

Thailand 07

Kalmar 07

Malaysia 08

Göteborg 08

Oslo 09

Oslo 09


Någon gång måste det väl ändå vända?

För så lyder ju talesättet. Efter regn kommer solsken. Ikke sant!?
 Min vändpunkt kom igår vid halv 12, när jag satt på tunnelbanan och hade jobbat kvällen ute hos T.  Jag satt med ett stort leende på läpparna och något slags fnitterljud kom då och då från min mun, helt okontrollerat. Människor som satt runt om måste ju ställt sig frågan om jag var helt frisk i huvudet. Den galnaste av de galnaste. Psyket nästa!
 Men i själva verket njöt jag i fulla drag där jag satt med min musik i öronen och vetskapen om att det var söndag och att jag hade avverkat 70 timmar på jobb. Äntligen är vecka 12 över. Den kommer aldrig tillbaka..Möjligtvis liknande veckor, men inte just uke 12, 2009. Inget sorgligt med det, även om den hade sina ljuspunkter :)

Söndag - Ljuspunkten
Att få sova ut igår var guld värt. Söndag var den bästa dagen på hela veckan...Jag åt en god frukost, surfade på internet och det som för mig och Elin hade tänkt att bli en promenad slutade istället med en lång trikktur, vart vi hamnade vet vi inte. Men det var kul. Jag tog lite bilder, sedan hoppade vi av vid Aker Brygge och tog oss till Grunerlukka. Mötte upp Fia och så gick vi och köpte mumsiga muffins på 7 eleven.
Hur var er helg?


Söndagsfrulle...


Oh ja, den var god. Njöt länge och väl...Och ja, allt gick ned. Belive it or not.

Grunerlukka en söndag...

Varför inte en öl eller kaffe!?

Ingen ingen staaans..Lilla Skippy...

Väldigt snäll och söt båt. Vi bytte nummer..


Elin står i egna tankar..
Det kändes som att vi kom till medeltiden..Hittade ett mysigt fik..

Som visade sig vara en restaurang. Så vi gick vidare.


Istället blev det glammigt värre med 7 eleven muffins...

Äppel och kanel. Mums!Måndag - En annars så trist dag...

Vecka 12 försvann och in kom 13. Ny day, ny vecka, nya krafter.
  De flesta hatar ju måndagar, jag med i vanliga fall. Men, det finns mycket att se fram emot och den blev extra bra när det visade sig att chefen kände sig lite krasslig. Han kunde inte göra annat än att sitta i kassa. Oj, så synd! Stackare!
Med ett försök att få musklerna i kinderna att slappna av lämnade jag kassan och bakom ryggen flinade jag stort och brett. Eskimoe is back on the floor. Timmarna flög iväg och det blev dags att gå hem.
Så här har det sett ut ikväll...

Elin bor i vardagsrummet..

Inte mycket till privacy! Stackaren.


Isabel var på bästa tänkbara humör...

För hon skulle leka pizzabagare. Jag tror på slutresultatet!


Nödvändigheter..
Jag var lite uttråkade så jag målade en tavla av vädret och kopierade upp
den som affisch.


Hur var er måndag?
NEW!
Fia kommer gästa bloggen nu i veckan med ett inlägg (Låter riktigt proffsigt!). Det kan bli underhållande!
Är hon bra så kan det komma fler tillfällen...Det gäller att ni flitigt kommenterar!

Moa


Jag tänker...

..Sovmorgon i morgon. En mysig promenad i solen på dagen med min kamera och en kaffe på en uteservering.

Funderar även på hur jag ska komma vidare i min design. Jag har liksom fastnat.  Vill även förbättra innehållet i min blogg och har lite idéer på g.

God natt!Biltur genom Oslo

Jag gick upp mot turkbutiken. Ganska kallt i luften, men ändå behagligt sådär. Rent i luften.
Kollade husnumrena. 16. Här var det. Här stod bussen parkerad.
Jag tittade skeptiskt på den. En handikappsanpassad minibuss med automat. T hade inte kommit ännu. Kom att tänka på att det var tur att jag hade kört lite automat innan, så det inte skulle bli helt nytt och en katastrofal motgång.
 En minibuss kom framglidande mot mig och stannade. Nu kom hon. Nu gällde det.
Jag stoppade in två Extra i munnen och började frenetiskt tugga. Nervös! Jag? Nej då!
  Allt på plats?
T? -check!
Bälte? -Check!
Ratten på? Check!
Motorn på? Check!
Och så gasa, då kör vi!

Genom Grunelukka och alla trikkar, men det var inte svårt när det väl kom till kritan. Lite different rules än Sverige, men det förklarade T för mig.

I sängen halv två. Jag somnade på en sekund.

Fint väder idag! I like alot.

Dags för Rema. Ikväll ska jag och Fia slappa till någon bra film. Gött.


20.13

Varmt och skönt under täcket. Ljust i rummet så man blir alldeles hög av lycka. Jag vill ha mera. Mer sömn, mer dröm!
Här vill jag ligga i all evighet, till maj i alla fall. Bara ett litet tag till...
Vaknar upp av att Isabel öppnar dörren. Faaaan! Vad är klockan?
Jag kom en halvtimme för sent till jobbet. Inte så värt. Jobbade över, så det gick jämt ut.
Det här med att jobba asset av sig, tar ut kroppen fullständigt. Jag tänkte att jag längtar till söndag! Men så kom jag på att jag jobbar ju då med. Sen börjar det om! Puh!

Det är fredag, det doftar brownies i lägenheten. Så ska det låta är på tv:n, alla är hemma. Mysigt, men det är nu jag ska bege mig. När det roliga börjar!
Ska för första gången köra bil inne i Oslo stad och jag är riktigt nojig över hur det ska gå.
Hoppas jag inte tar kål på mig och T.

PÖSS


This years love

Som ni ser så har jag ändrat om min blogg. Ser ni det inte? Nej, då föreslår jag att ni uppdaterar sidan. Det kan ni enkelt göra genom att trycka på F5. Den nya designen är inte helt färdig. Jag är ju ny inom det här området och måste lära mig det lite bättre, så jag behärskar att designa min blogg sen. Vad tycks hittills?

Nåväl, ikväll har jag tvättat och lagat mat. Sedan har det varit lugnt. Har legat och designat bloggen och även fixat skype. Det var väl på tiden !?

Finns inte plats för några planer i helgen då den i största del kommer att bestå av jobb och pendlande mellan jobb.
Vad ska ni göra?


This years love (David Gray)Moa

Sommar sommar sommar!

Det är soligt ute. Nere på Grönland var det nästan vindstilla, med någon enstaka bris då och då. Varm dessutom! Fick sommarkänslor. Hela dagen har jag drömt mig bort till sommaren. Jag älskar sommaren och att då vara i Kalmar. Det spelar ingen roll vart jag i världen befinner mig, för jag tycks alltid få en längtan hem till svensk sommar, sommar i Kalmar. Det är en bra stad då. Det är en ganska bra stad annars också, men speciellt då!

Småstäder är ganska bra trots allt. Jag är lite trött på storstadslivet och anonymiteten. Folk som trängs och knuffas och bara är så egoistiska. Det finns inte mycket till övers att vara en medmänniska här, verkar det som att folk resonerar och det är klart att det beteendet skickas vidare och skapar inte annat än kyla.

En liten påminnelse om varför vi älskar sommaren...

                                                                          
Att sjunga om studentens lyckliga dar...

och att djupt förtränga hur många år sedan det egentligen var man själv
sprang ut lyckligt ovetandes.

Att ha fått lite för mycket av det goda...

 Men man orkar inte bry sig mindre.

Att kunna njuta som att man är utomlands...

När man i själva verket bara är på Öland.

Att man blir så lat...

Att man inte ens orkar laga mat (eller ens le för kameran).

Att få en blöt puss av nån man tycker om...

Även vad det kan innebära att den munnen har varit tidigare...

Att bara sitta...

Men ändå kunna känna sig oövervinnlig.

Att sitta tätt in till vänner...

För att få lite kroppsvärme en sen sommarkväll.

Att känna en otrolig lycka

för att Sverige gör mål.

Och självklart, sist men inte minst...

Att cruisa runt i en bil...

BARA FÖR ATT!

Visst längtar ni också lite till sommaren när ni nu vet och blir påmind om alla fördelar!?
Moa

Flanellskjortornas weekend.

Det har varit en grym helg, trots jobb på lördagen, vilket inte riktigt fanns med i min planering.
Men som sagt, det blev en go helg i alla fall och jag har fått ut mycket av den.

Här kommer en bildserie av min vecka...

Torsdag.

06.30 - Varuleverans.Jag la in det nybakta brödet på sin plats...Det blev så här bra!Utomhus var det ljust vid halv 7.Jag på väg hem från gymet.


Så här mysig såg vår gata ut!

Gick hem och glodde på lite Entourage avsnitt...

Och åt frukt. Det var mysigt.

Fredag.

Jag och Fia rände på stan...

Jag provade en fin skinnjacka på H&M.

...Och Fia fastnade vid skohörnan...

Så här exalterad såg hon ut!

Lördag.

Efter att jag slutat jobbet begav vi oss ut för att fotografer lite...

Vi körde igång med det redan i trappuppgången!

Vi hade flanellskjorta som tema...

Och alla posade med glädje efter mina anvisningar.

Den som inte kan posa, är ingen poser!

Och det kunde Nille!

Ja, ni ser ju själva...

Riktigt proffsig är man ju!


Fia, Elin och Niclas.Flanellskjorta gänget...
Trailor trash...


Vi gick sedan hem stelfrusna och gjorde tacos..

Och såg melodifestivalen.

Fia skrattade ihjäl sig...

Men det är inte så ovanligt. Däremot är det ovanligt att någon ens skrattar åt tråkMinis skämt :P

Vi hade riktigt mysigt...

och ikealjusen hade sitt egna liv.

Laguppställning är obligatoriskt...

Niclas, Fia, Elin, Jag och Mini.

Vi gick till KAOS.


Söndag.

Det var underbart väder...

Och vi bestämde oss att gå en runda. Så här såg jag ut.

Vi gick till Donkan...

Och så här kramgosiga var Fia och Nille...

Mini satt där och mös, men höll på en hemlighet...

Vad det var, ja det får vi nog aldrig veta!Vi gick till Operahuset..

Och bara mööös i det fina vädret.


Så här ser Operahuset ut.

Vädigt coolt.

Utanför jobbet.

Jag visar upp veckans erbjudande! Köttbullar för halva priset.

Känd från Rema...

En tjej hoppade i natt på mig när jag var på väg upp till lägenheten.
"Det är ju du ju!!" Hehe, mmm! "Hallå!" Jag kände igen henne direkt. "Du jobbar ju på Rema, känner du igen mig?"
"Jo, det gör jag"...Varpå hon utbrister. "Men vad gör du här? Ska du också på fest?" "Haha, nej. Jag ska hem. Jag bor här uppe" och pekade.

My hood.
Elin utanför grönsakshandeln.


Ja, det var min helg! Hoppas ni har haft en go helg ni med...

xoxo
Eskimoe

Damn, it was a scam!

När man inte trodde att det kunde bli värre, så blev det så!
  Det har snöat hela dagen (hej då vårväder!) och självklart råkade jag ut för en scam på jobbet...igen! Förlorade 500 ur kassan och fick spendera lite över en timme efter jobbet för att hitta rätt skurk från övervakningsbanden. Det slutade väl i alla fall.

Tog trikken hem. Sedan stack jag och Fia ned till stan. Hittade mycket snyggt, en skjorta på Bik Bok som jag ska köpa. Var lite osäker väl i butiken, men nu känns den klockren. Måste försöka finna mig en väska i morgon. Min har gått sönder. I love väskor! Jag och Fia ska även köpa en dammsugare i morgon fick jag precis höra. Mindre kul.

Heppåre

Moa på luftmadrassen..ZzZZzzzzzzzz

Frustrerad

Har haft en riktigt dålig dag på rema. Jag är bara så less på det. Jag känner mig frustrerad inombords. Att sitta i kassa 8 timmar per dag. Hej. Påse? Kvittering? Tack! Ha de! Det är samma rutiner varje dag, och inte speciellt varierande rutiner för den delen. Sjukt monotont. Jag skriker inombords. Vill slita av mig håret. Hoppa över disken och strypa vissa kunder. Ungefär så känner jag mig. Frustrerad över att tiden går alldeles för sakta, att människor kan vara så elaka och att jag inte utvecklas på något sett.
Jag ringde mamma idag på lunchen för att "gråta en skvätt", kändes skönt. Även om jag inte ville höra att det bara är jag som kan förändra det. Jag vet ju det så mycket väl. Det är jag som väljer att vara här osv. Men på ett sätt känns det som att jag inte kan ge upp heller. Då skulle allt vara förstört. Allt jag kämpat för skulle vara förgäves.
Kommer att hålla ut till maj, sedan ska jag fira med champagne!

Det är soligt ute. Jag åt lunch i parken mitt emot rema och drack varm choklad. Man blir glad av sol. Hade tänkt dra in till stan efter jobbet. Men jag fick jobba över och det gjorde mig irri, även det att jag förmodligen inte får ledigt under påsken som jag hade hoppats på. Så då valde jag att ta trikken hem...och här sitter jag nu. Istället ska jag dra iväg och träna för att bli av med alla tankar och försöka hitta motivation till att gå till Rema i morgon.

På återseende!


Oversea Call

Med en alldeles för gammal marsipangris i truten har jag precis avslutat ett oversea call på 20 minuter.
  Det var underbart att höra hennes röst igen. 1,5 månad sedan vi sist pratade och skrattade.
Mia. Hon är bra hon!  Hon berättade om platser de besökt och äventyr som de upplevt hittills.
Jag lever mig in i det hon berättar, precis som när jag lyssnar på en ljudbok. Det känns så overkligt för stunden att det känns som att jag sitter och lyssnar på min mp3. Ruskas om av blotta tanken och vaknar upp. Men det känns istället fruktansvärt verkligt och att vi egentligen bara sitter och pratar i telefon när vi båda bodde hemma. När vi var grannar och kunde vinka till varandra. Det var så mycket båda ville berätta att det kändes som att allt kortades ned till maximalt pris. Men jag tror att bådas behov stillades lite...för stunden i alla fall.
Hon är på Railey nu, jag i Oslo. Men vi satte en deadline. Springbreak.
Min tuffa vecka är slut. Jag njuter...Marsipangrisen slank ned och jag tackar för att det inte stod kcal innehåll på förpackningen;) Då slipper jag ångesten, eftersom det inte blivit någon träning den här veckan.

Ha det bäst gott folk.


Stieg L och P3 får mig att slappna av...

I går laddade jag hem "Män som hatar kvinnor" på ljudbok. Efter allt prat om Stieg Larsson kände jag att det var på tiden. Har egentligen aldrig gett det ett försök att koncentrera mig på en ljudbok. Jag har föredragit läsandet. Men det var ju riktigt bekvämt! Låg i säkert två timmar och lyssnade samtidigt som jag låg och skissade. Slumrade till för att det var så rogivande, men vaknade sedan upp av ljudet på msn.

Igår laddade jag även hem några av p3s dokumentärer. På väg till jobbet lyssnade jag till Tvångssteriliseringarna. Inte helt lysande att lyssna på klockan sex på morgonen. Jag vet faktiskt inte vad jag tänkte på!? Lyssnade lite på lunchen och när jag kom hem, sedan började jag lyssna på Bordellhärvan medan jag lagade mat. Men det kändes lite väl maffigt och känslomässigt, med tanke på den jag tidigare lyssnat på. Så istället blev det Skandiaaffären, som jag nu också lyssnat färdigt på.
 
Tvångssteriliseringarna handlar om Sverige under 1930-70 talet, då det fanns en tvångssteriliseringslag. Denna grundade sig till största del för syftet om rashygien, alltså att det man under den tiden ansåg vara onormalt och en "fara" för det svenska folkhemmet, kunde leda till att man blev tvingad till att genomgå en sterilisering för att inte utgöra en framtida fara. Ansågs man t.ex. vara psykiskt sjuk, lösaktig, kriminell eller helt enkelt bara en outstander kunde man föra dessa gener vidare om man fick barn och den idén ville inte Sverige kännas vid, därför skapades denna lag.
I dokumentären får vi höra två personer som båda blivit tvingade till detta. Verkligen gripande berättelser.
Vi får även höra om hur lobotomin introducerades i den svenska lagstiftningen. Intressant dokumentär som jag rekommenderar! Ni kan ladda ned den här. Ladda hem mp3-fil (MP3) . (Högerklicka och välj sedan download with...Och ditt nedladdningsprogram)

Skandia-affären handlar om försäkringsbolaget Skandia som i slutet av 90-talet blev så väl framgångsrikt som ökänt. Till största del handlar det om företagsledningens bonusutdelningar som t.ex. kunde påkosta renoveringar av deras lägenheter för sexsiffriga summor. Vilket självklart blev ifrågasatt. I dokumentären får vi följa en rad olika människor och affären ur deras synvinkel. Är ni sugna på att bli uppdaterade om hur det gick till så laddar ni ner filen här. Ladda hem mp3-fil (MP3) . (Samma gäller här! Högerklicka)

Tänkte köra igång med lite Stieg nu. Har även räknat ut att jag är 60 timmar på jobb den här veckan. Trevligt värre!

Ha de!

Alla var där

Det spelar ingen roll hur mycket jag lovar. Jag tycks inte ha någon skrivarlust just nu.
Inspirationen tycks finnas när jag är på jobbet och skapar små historier om människor som kommer in. Kanske borde notera mer, för minns inget just nu.

Men enjoy av underbart härliga bilder av mina bästa i Kalmar..Jag hade så underbart roligt i Kalmar och det var så kul att träffa alla igen och att verkligen alla var där i lördags.

Coop!

 
Shopping med mi madre.

Förfest hemma hos Judit!

 
Emma, Erika och Fia.
 
Värdinnan i assnygg frisyr.
 
Två nyanser av Fia på toa.
 
Fördel med stor toalett när brudar ska på toa.
 
Moi
 
Mobilnördar
 
Two cuties. Emma & Becka
 
Lilla Emmis


Grym bild. I love it!


 
Skoj hade vi. Skön bild, vad var det som var så kul...Maria?

Hoppas vi ses snart igen. Till sommaren i alla fall :)

PUSSSSSSSSSSSSSS
Moa

P.S Bilder från ferren efterlyses!

RSS 2.0