Hej då Oslo...

Det var en fullpackad bil som lämnade Oslo tidigt på torsdagsmorgonen. Hade det råkat börja klia på näsan, så hade man haft otur. Så trångt var det.

Förövrigt så älskar jag att vara hemma. Har inte riktigt vant mig vid en säng med ben ännu dock. Det är riktigt illa för mina tår. Nu börjar det dofta gott från köket. En gratäng i ugnen, fläskfilé i stekpannan.

Jag ska fortsätta med mitt "Packa-upp"-jobb. Är inne på min tredje väska. Några kvar alltså...

Heppåre

Grande finale! Sista dagen på Rema...

Min sista dag bestod av introduktion. Jag fick lära upp tjejen som tar över min plats. Kände igen mig något otroligt. Första dagen på Rema. Men till skillnad från min vidriga första-dag-upplevelse, så försökte jag göra den så bra för henne som möjligt. Ja, herre gud. 7,5 månad på Rema, vad har det gett mig? En annan syn på människan kanske?
Att det finns otroligt snåla människor, som vägrar betala 0,70 öre för en påse. Människor som försöker lura av en blåögd naiv svensk tjej pengar, och som faktiskt i vissa fall har lyckats. Det finns människor som livnär sig på att panta flaskor. Fattiga människor som hoppar upp i sopbilen, medan den är i full gång att pressa gammalt avfall, för att lyckas råffa åt sig- åtminstone något? Det finns kvinnor som snattar och som sedan försöker förföra chefen ute på lagret för att komma undan. Det finns alldeles för mycket narkomaner som inte vet vart de har sig själva. Det finns förvirrade människor, kanske alldeles för många av de med? Vissa vill betala mynten i kortläsaren, andra frågar om det är öppet trots kö på fyra personer. Det finns ilskna människor, vissa lyckas man få le, andra inte. Det finns människor som hela dens liv kretsar runt att hitta utgångna varor. Människor vars liv kretsar runt sitt vardagliga besök på Rema. Det finns glada människor, de har gjort varje dag värt all möda.

Likt en hamster i ett snurrande hjul följer jag dagens rytmen, som de flesta andra gör. Sista tiden har hjulet rullat snabbare och det har känts som att det  har rört sig lite framåt. Dagen som jag så länge längtat efter är nu över. Med lite oväntad känsla av vemod ser jag allt lite dimmigt. Har jag verkligen jobbat min sista dag på Rema? Fan så sjukt.
Jag tror inte att jag har insett ännu att det faktiskt är så, att jag gjorde min sista dag idag. För jag känner mig så något otroligt lugn inombords (Visst, när jag slutade klockan halv tre så ville jag bara skrika rakt ut!). Innan jag gick utanför Remas dörrar fick jag en present. Sex stycken av den dyraste ölen. Han känner mig!

I morgon kommer daddy cool. Ska bli underbart att spendera de sista dagarna ute i Oslo.

Vi ses snart.

M

Sosialen og grillfest hos Espen.

I fredags var vi tjejer ute och åt. Stället hette Sosialen, med undertext Bistro Bar og Scene. Sosialen, vilket namn på en restaurang va? småkul.
Det var nyöppnat och fräscht. Bra service, men med småfel.

I går jobbade jag till två, sedan bar det av in till stan. Köpte en fin tröja, lite smycken och smink. Sedan var jag med jobbet. Vi var hemma hos Espen och grillade på hans tak. Väldigt bra väder och det var sweet helt enkelt. Åt myyyycket. Grillat e gott.

Jag har inte gjort många knop idag. Största bedriften för dagen är att vi var nere på donkan. Chokladmilkshake må man ha när man är sliten, ikke sant :)
Sedan har jag och Fia matat Desperate Houswives. Nu orkar jag inte skriva mer. Istället kommer lite bilder från 17 maj och från i fredags.




17 maj. Kvällen spenderades i Kubaparken.


En liten skål.


Salt och peppar


Vin och vatten


laxfilé



älgburgare


musslor


jag, Signe och Jonna.

Bilderna snodde jag från Jonna:)

M


Känns lite som måndag va?

Men fredag är det. Det är Kristi's himmelfärd som har satt djupa veck i mitt schedule. Helt nödvändigt med röd dag, men ack så jobbigt att inte känna "Friday I'm in love"-känslan. Det har snarare känts som måndag, hur jävla kul är det då?
  Idag körde jag ett "måndag-är-min-sista-dag"-race till många av mina stamkunder (nä fy, vad nasty det lät!) och till de leverantörer jag känner bäst. Ja, man kan väl egentligen bara konstatera att jag verkar ha gjort ett gott intryck på många. Det är kul. Men det blir nästan lite sorgligt samtidigt för att många uttrycker sig så gulligt.
T.ex. den lilla blonda tjejen som jämt köper prince mild i 10-pack. "Oh nei, du er ju så koselig". Eller frukt & grönt leverantören som jämt skiner som en sol och ropar "Hallå Sverige, hur är läget?" på 20 meters avstånd, "Men va fan, du kan ju inte bara sluta? Nu är ju den bästa tiden i Norge!". Eller den glada kvinnan som påminner om någon, som jag inte kan sätta fingret på, "Är måndag din sista dag? Då måste jag ju komma in då, så jag får träffa dig en sista gång!"
Oh yes, det har flödat liknande kommentarer hela dagen och jag blir varm i hjärtat. Jag tar åt mig, för det bör man väl? Jag har ju varit en del av deras liv, då vi träffats nästan varje dag. Förmodligen har jag lyst upp deras stund på Rema och de har gjort mitt jobb betydligt mycket roligare.



Ikväll ska vi dra till en nyöppnad restaurang som heter Bistro Bar Og Scene.
Jag och alla mina sambosar.
Det spöregnar ute och Elin konstaterade precis hur mysigt det är att ligga inne då. Jag kan inte annat än hålla med:)

Moa


Känns lite som söndag va?

Lite parkhäng med glass och sol. Sedan mat. Sex and the city filmen. Utanför spöregn, åska och blixt.
Lite roliga quiz på facebook. Jag var noll procent bonde, en normal tjej med lite indiestil och snapsaren.
En extra lång promenad med Fia. Nu benkast. Hade tänkt nå upp till hundra...

M


Skrivet igår...

Imorgon är det röd dag, lika med ledigt.
Jag och Fia drog in till stan efter jobbet. Vi köpte båda svarta skor som går att bära till allt.
Har precis ätit. Blev en ganska sen middag. Men det har inte blivit av tidigare.
Sitter och dricker en öl nu. Fest utanför dörren, men jag vill inte må dåligt i morgon.
Istället sitter jag och lyssnar på bra musik och målar. Vattenfärg.
Rogivande.

Moa :)

Samtal på toaletten...

Fia stod i duschen och tvättade ur hårfärgen ur  håret. Hon byter ju färg som en annan byter underkläder! Förr kunde hon byta frisyr och shit så ofta att jag slutade lägga märke till det. Mamma kunde däremot jämt konstatera vad som var nytt med Fia, vilket hon gjorde. Åh, så fin du är i håret Fia, har du färgat det?! Varav jag såg med flipprande blick mellan Fia och Mamma. Va? Vad har du gjort med håret? Har du färgat det!? "Färgat och klippt det" svarade hon. Eeeh, aha. Vad fint!! Jag är nog inte så bra på det där. Hur som helst..Vart var jag!? Jo just. Hon stod och tvättade ur färgen. Jag satt på t*a.
"Hur var det på jobbet?" frågade hon mig i varven mellan nåt nynnande.
"Jo, det var bra. Det har faktiskt blivit riktigt kul nu. Man pratar med så mycket kunder att det känns som tiden bara flyger iväg."
"Jo, men jag trivs ju på jobbet nu med. Men det är väl för att vi snart ska dra"
"Mmmm..."

...Och varför är det så? Hade jag tyckt att Rema var bajs, som jag gjorde innan, om jag visste att vi skulle stanna på obestämd tid? Förmodligen... Men sen kanske vädret har stor påverkan med. Ljust ute, glad inne...Inombords.
Precis som jag förutspådde så skulle jag bli vemodig. Så många människor som är så goa som man förmodligen aldrig kommer att träffa igen. Sen är det något bra med Oslo, som man inte kan sätta fingret på..
Jag satt och läste en massa gamla inlägg nyss och då blev jag så saknig av mig. Mia har t.ex. kommit hem från sin resa nu. 4 månader har gått på ett kick. Det är nästan läskigt. Tänker man så...Så kan man ju lätt säga att det ska bli skönt att slippa Rema. Bara för att göra något annat, som man trivs med, fånga dagen liksom. Där har vi svaret, egentligen trivs jag inte så bra på Rema alltså...
  Men det har jag ju vetat hela tiden. Det ska bli asskönt att komma hem. Helt overkligt!

Moa

Naglar

Sitter och tittar på mina naglar. Funderar på om jag kanske har vitaminbrist eller något liknande!? Halva delen av naglarna är vit, medan andra halvan är ljusrosa. Själva kanten och toppen av nageln är vit (som normalt). Det är knappast att jag karvar under naglarna så det kan inte bero på det. Någon som har en aning?

Tråkväder idag, men mysigt.
Nu skulle man haft en bra film och dumlegodis.
4 jobbdagar kvar:)

M

Jag träffade Kim...

Fråga mig inte hur, men jag lyckades gå ut igår. Trots att jag har jobbat hur mycket som helst den här veckan.
Det var Signes och Isabels övertalningsförmåga som lyckades få mig på fall. Vi drog på en fest i Vika. Och när vi väl var där så fick jag för mig att träffa släktingar. Så jag ringde Åsa (och var lite jobbig) och hon berättade att Kim har flyttat till norge. Försökte få tag på Ola, men där var det inget svar alls. Ringde Kim och en halvtimme senare möttes vi upp och gick och tog en öl. Trevligt trevligt. Vi har typ aldrig träffats innan. Han var väldigt lik Åsa. Sedan satte jag mig i en taxi och åkte hem.
Upp vid 11 och ned till Sofienbergsparken. Picknick i solen. Helt underbart. Vi missade dock alla parader inne i stan. Men vad gör det? Stå där och trängas för att få se kongen å dronningen liksom? Nepp.

Jag, Isabel och Signe ligger inne i deras rum nu. Vi är alla lite på lurven och skrattar åt meningslösa grejer.
Nu blir det lite vila och sen till Cuba parken. Där är det konsert med Promoe.























...Och Norge tog hem segern i Eurovision. Fairytale är ganska bra faktiskt.

M

Helt underbar kväll med Tone :)

Det var riktigt skoj att jobba hos Tone igår. I onsdags förklarade jag mitt missnöje över att det inte finns några gamla hus i Oslo. Ingen "gamla stan". Därför ville hon guida mig runt. Så det enda jag gjorde igår, kan man säga, var att köra bil.
Vi var i mina hemmatrakter här på Grunerlukka och kollade på lite gamla hus. Sedan var vi även i Töyen och glodde in hus. Det var mysigt, och fint väder. Jag var nervös de första fem minutrarna, men sedan släppte det. Inga som helst problem att köra i Norge. Jag gjorde dock ett litet misstag igår. hahaha.
Vid ett rödljus ställde jag mig i fel körfält, så när jag svängde efter rödljusen så hamnade jag i trikkbanan (där spårvagnarna kör). Jag blev skitnervös när jag väl märkte det. Men som tur låg det ingen bakom. Bara framför. Så när den stannade för att plocka upp människor, så fick även vi stanna. Jag skojade till det att vi kunde plocka upp passagerare för en billig slant. Folk glodde som bara den. Tone skämtade om att det stod en skylt uppe på bilen där det stod "ej i trafik". När jag äntligen kunde svänga ur trikkfältet så pustade jag ut och var något nervös efter, och så drog vi upp till Holmenkollen istället. Det var jätteklart väder så utsikten var underbar. Jag tittade i en sådan där gammal kikare, som man lägger pengar i och då såg jag enda till Radisson Sas där jag o mamma bodde:)

Nej, nu ska jag iväg till Rema.
Heppåre

Rubrik?

Precis ätit. Nu ska jag strax dra i väg igen. Ska jobba kväll hos Tone. Suck. Pallar typ inte. Vill bara njuta av det fina vädret med de andra. Men istället ska man ut och jobba kväll hos henne. 13 h sammanlagt idag. Blir ju lite deg i alla fall.
Satt precis och åt när jag fick näsblod. Det är riktigt sådär mysigt tycker jag. Man måste ju spica upp fredagsmaten med något, ikke sant :)

Den norska nationaldagen är på söndag. Det är riktigt stort här i Norge. Folk är som galna. På söndag jobbar jag som tur inte och då ska jag fira jag med. Glo på skolorkestrar som marscherar på Carl Johan. Kanske åka någon karusell? Dricka någon öl? Ja ni vet...Fira nationaldagen liksom.

Vad ska ni göra i helgen?

M


New York New York

Vi var i New York. Jag och Fia. Hon var hos sin killkompis och så länge skulle jag se staden. Tänk att vi var i New York New York. Vi skulle mötas upp senare för lite drinkar.
Jag blev hungrig. Jag gick in på Mc Donalds. Det var det första Mc Donalds som hade öppnat i världen. Jag var imponerad. Tv apparater över allt. Mycket ljud. Jag satt där ensam och åt en cheeseburgare. "Ta en pommes också, även om det är lite för tidigt för det", hade jag sagt när jag beställde av den blonda tjejen som tuggade tuggummi.
"Det är väl aldrig för sent för en pommes?" frågade hon tillbaka. "Nej, kanske inte!?"
Där satt jag ensam. Åt min mat. Läste en massa menyer. Jag lade ned två i väskan. Kanske skulle vara coolt att ställa på köksbordet hemma?
När jag reste på mig såg jag en grön pil framför mig. Den propade på att jag skulle följa efter. Det gjorde jag. Vi kom fram till en gammal trappa, som ledde upp till baren ovanför. Jag kom bara halväggs, sedan fick jag inte plats längre. Trappstegen krympte och taket blev allt för lågt.
Pilen gav upp. Jag gick ut på gatan. Där möttes jag av ett sambatåg. Jag tog fram min nya mobil och började filma.
Någon drog med mig. Det här är ju helt underbart. Sambadagen infinner sig bara en gång per år. Att vi lyckades klaffa den så här bra. Galet. Där gick vi alltså runt och dansade. Jag och en massa människor jag inte kände.
Jag frågade vad platsen hette som vi var på. Tänkte smsa Fia. "Is this Time Square!?" frågade jag en tjej. "No, we are under the bridge tower!" Aaaahaa. Undrar vart Time Square ligger!?  Fia som just i detta var mitt uppe i ett race med en kalmarbrud sprang jag på senare. Hon hade blivit utmanade att springa blocket runt. Den som vann skulle inte få mycket mer än äran, men vem vill inte ha den?

"Moa, du kanske ska vakna nu? Klockan är sju."
-"Eeeh, va!?"
"Ja, som sagt klockan är 7. Du kanske ska gå upp om du ska kunna sova i natt!?"

Två timmars sömn efter jobbet. Bra jobbat Moa! Känns jättebra att jag kommer kunna somna i natt.
Men sov bara några timmar i natt, så det kanske går i alla fall!?
Intressant dröm. haha. En sväng till New York på två timmar är helt okej för mig.


Jobbade över hos Tone igår. Vi var på Plantagen. Trevligt.

M

Hallelåja

Okej, jag ljög förut. Jag är inte ledig idag. Eller jo..Från Rema. Men ska jobba hos Tone ikväll..
 Så helt ledig är jag ju inte. Men det känns som det:)

Så här fin har min dag varit hittills...


Funderare?


Världskändis?


Eeh, en korsning!?


En anslagstavla:)


Världskändis går med på ETT kort!?


Ett torg!?


En himmel?


Ett körsbärsträd!!! Oh, så fint.


Titta!


Jungstorget...Kanske inte stavas så. Men uttalas i alla fall:)


Shoppingnacke..


Svenskarnas hak. Café Sör.


Golddigger? (tappar hakan)


Clothes. (tappar hakan 2)


Spegelbild. (tappar hakan 3)


Guling. Jag kan ju bära det nu när jag är brunett. Coolt.


Inne i sin smothie? (Det var droppen!)


Lite reklam.


Nu förstår ni. Bra dag :)
Nu film. Sen powerwalk. jobb.

M

Good Morning

God morgon:)

Hur ofta är det jag skriver det liksom? mohahaha... Jag är ledig idag för att jag jobbar lördag kväll istället.
Känns kul att ha en ledig dag i veckan. Fia kom nyss hem från jobbet och vi ska hitta på något skoj idag. Vad det blir,  får vi se.
Jag gick och la mig runt 11 igår och vaknade runt 7 av att jag kände mig jättepigg. Nej, givetvis gick jag inte upp. Slumrade till 9. Sköööööönt.
Jag drömde om vita sandstränder, palmer, en viss mia och om min kamera- som jag tyvärr hade glömt laddaren till. Suck, inte ens i drömmen kan man lyckas. hahaha...

Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och dona mig.


Här kommer två bra låtar med The Tough Alliance...

Detta är dock en cover. Orginalet görs av Lucky Twice, men TTA gör den mycket bättre tycker jag...




Nej, ta sig i kragen!? Nu ska Bill & Bull fixa sig. Kom nu Ketchup så går vi...



M

En skön söndag...

Jag mår bra med mig själv. Det blev en lugn kväll med glass och dator igår. De andra festade till lördagskvällen ute i vardagsrummet. När de äntligen hade gått så njöt jag av lugnet.
Var vaken halva natten och läste människors bloggar. Ja jag tycker det är intressant. Speciellt fotografbloggar, filmbloggar, kändisbloggar. Fjortisbloggar kan vara ganska roande det med.
Idag har jag tvättat och pratat med Mia. Hon kommer hem snart. Det känns konstigt att hon har varit iväg i fyra månader redan. Att hennes resa snart är över. Jag vet hur det känns och hon berättade att hon kände sig vemodig.


Tjejerna går igenom händelseförloppet under gårdagen. Fia berättade att hon söp bort sin jacka. Kallt kan man tycka och tro? Men nej, istället fann hon en gammal möglig kofta som hon gick hem i.
Den mögliga koftan satt i en indianjacka med fransar i storlek XXL, det var bättre med koftan tyckte Fia och Isabel. Därför blev de köpmän för en stund och försökte sälja den för 20 euro till en italienare. Dåliga säljare som de är, fick de dåligt samvete och kunde inte sälja indianjackan till honom. Därför började de istället sparka boll med den. Ja, tänk vad spriten kan göra med en. haha...

Kings of Leon. Sex on fire.



Asbra band. /M

Sex brudar in the City

Signe flyttade in hos oss för någon vecka sedan. Vi bor sex brudar på 55 kvm.
Finns ju fördelar och nackdelar med att bo så många...

Fördelar...Du är aldrig ensam. Det händer alltid någonting. Billig hyra. Du skrattar mycket. Det finns gott om skor och kläder att låna. Mycket tjejsnack-Hela tiden. Alltid någon som vill festa på helgen.

Nackdelar...Du är aldrig ensam. Det ligger 1000 skor överallt som man snubblar på. Det är ofta stökigt. När någon ska duscha, så ska alla det. När någon ska laga mat, så ska alla göra det. Alltid någon som vill festa.

Jag trodde aldrig att jag skulle klara av kollektivliv. Det fanns inte i min värld. Men se där vad saker och ting kan förändras. Det bästa med Oslovistelsen var att vi flyttade ifrån hönshuset/horhuset, till Grunelukka. Annars hade jag nog flyttat hem för länge sedan...

För några timmar sedan...


Åt jag en god tonfisksallad och pratade med Fiffi på Skype.
 

 Utanför så regnade det...
 

För 1 timme sedan såg det ut så här...




                                          
Signe laddar inför kvällen ;)


                                       
M


Powergå + girltalk

Förra veckan, en söt kille kommer in...

Han: Hej, jag har varit här tidigare för att lämna tillbaka öl som min pappa har köpt. Han har problem med alkoholen och det har gått över gränsen, så jag vill returnera det han har köpt. Jag har pratat med din chef tidigare och han har sagt att det är okej att jag lämnar tillbaka det om inga förpackningar är brutna.
Jag: Eeeh, aha, okej. Har du kvitto?
Han: Nej, jag har ju tyvärr inte det eftersom han inte tänker på att spara dem. Han vill ju inte gärna att jag ska lämna tillbaka dem.

Jag gjorde retur på ölen. Han kom tillbaka för några dagar sedan. Jag gjorde retur då med. Jag berättade det för chefen och han sa att han inte alls har något avtal med någon. Vi hade fått honom på kameran. Chefen skickade runt hans bild till varenda Remabutik i oslo. Han var välkänd. Han har kört den här historien på många fler ställen, men det är ingen som har reagerat förrän nu.
Jag önskade att han skulle komma in igår medan jag jobbade. Jag väntade verkligen på honom. Jag såg framför mig hur jag skulle spela trevlig, medan jag underhöll honom, larmade på securitas och chef. Men nej, han kom inte. Fan! Jag hade ju velat haffa honom. haha.

Jag och Fia har varit flitiga i veckan, med att powergå. Den rundan vi brukar gå är väldigt fin, så här kommer lite bilder..



























Mysigt!




Igår gick vi ut en sväng. Det var kul. Bara tjejer och en massa girltalk. You know.



















Väldigt trevlig kväll.

Moa

Shopping

Det sög inombords. En snygg outfit kom till mig där jag satt i kassan. Jag mötte upp fia inne i stan efter jobbet och stillade shoppingbegäret med att köpa min vision. Jag kände mig nöjd, men lite fattigare blev man. Men jag shoppar ju inte allt för ofta heller, så jag håller tillgodo.
Vi tog en fika. Såg på människor och vi pratade..Vi pratade så vi fick skavsår i munnen. Även om man bor ihop på 55kvm så behöver inte det betyda att man ses. Vi har jobbat om varandra och egentligen bara setts i dörren hos Tone den sista veckan. Så vi babblade på och det var mysigt.
På kvällen tog vi en powerwalk. Det var skoj. Hade sett fram emot samma runda ikväll, men nej, då berättade hon att hon skulle jobba. Så det blir jag som tar den ensam istället. Röra lite på dököttet är aldrig fel.

Haha, förresten. Vad tycks om min nya header??




Så här känner jag mig nu, men som sagt dököttet.

M


snabbis

Den sköna radisson sängen är ett minne blott. Tillbaka på luftmadrass och tröttheten har kommit tillbaka.
Jobbar även kväll idag med. Gör att man inte kommer i säng förrän sent. Bara några timmars sömn per natt..Men tänk, snart är jag tillbaka i Kalmar igen.

Oslo har förörvrigt blomstrat upp, över förväntan, och som alltid när jag är på väg att lämna en episod av mitt liv, så tycker jag att det känns vemodigt. Men sån är jag alltid. En vek jävel. hahaha.

Nej, Romsås. Here I come...

Mu på besök.

I fredags hade vi inventering på jobbet. Det var riktigt tråkigt. Fy fan!
Sen kom mamma och det förgyllde allt. Det var underbart väder, så det går inte att föreställa sig. Sommar. Människor gick barbent, satt ute och drack öl. Jag och mamma kämpade på med väskorna och svetten rann.
  Vi installerade oss på radisson sas vid slottet och begav oss sedan mot mina hemkvarter. Vi hamnade på en spansk/italiensk restaurang, Barcelona. Alla i personalen pratade engelska, vilket gav oss en känsla av att befinna oss utomlands. Kanske Spanien? Vi beställde tapas. Fem olika rätter och rödvin. Vi avnjöt några timmar på denna mysiga lilla restaurang. Satt och snackade oss tomma på ord.
Lördagen började underbart. Vem älskar inte hotellfrukost? Vi åkte in till stan och gick en sväng på Oslo City. Gick förbi jobbet och sedan mötte vi upp Fia på en fika.
Tog oss till Frognerparken och fotograferade lite. Åt på en italiensk restaurang. Lasagne.
Åkte in till stan igen och shoppade lite. Fikade. Sedan mös vi på hotellet  och vi somnade runt 10.
  Sa hej då till mu runt 11. Nu slappar jag lite. Vi ska gå ner till Kaffebrenneriet och sätta oss i solen...Och bara mysa.

Hur var er helg?

Moa




















Lite söndagsmusik...


RSS 2.0