Rhythm and Vines

Det är söndag kväll.
Vi är i full gång med att packa, städa och tvätta.
Bilen blir fullpackad. Imorgon åker vi till Gisborne där nyårsfestivalen "Rhythm and Vines" är. Blir troligen borta till den 7-8 januari. Vi ska även resa runt lite, bland annat göra ett stopp i Taupo. Vad som händer där får vi se. Kanske blir det ett skydive om vädret och nerver tillåter?
Det känns nu bra att lämna Wellington efter att ha varit här i två veckor. Vädret här är inte lika bra som det ska vara på resten av ön, tydligen. Lite värme kommer bli skönt, även om jag tror att jag har haft ganska tur med vädret sedan jag kom hit. Näsan är ju bränd och kinderna rosiga.

Vi hörs!


/MoaBirdGod Jul

Har förövrigt noll julstämning!/Moa down under

En heldag på golfbanan

Ligger och lyssnar på Buena Vista Social Club. Fungerar väldigt bra som bakgrundsmusik i livet. Ni vet, som jag gör nu...Ligger i sängen och skriver ett inlägg här. Kan inte ett ord från låten som spelas, men det lilla rum jag ligger i nu blir lite mer exotiskt. Det blir lite mer inlevelse och känsla på det man gör.
Som en man, som pratade om film, sa "Den bästa filmmusiken är när man inte hör den. När den bara finns där utan att man tänker på den." Helt okej svar tycker jag. Håller med. När musiken fulländar en upplevelse, utan att man funderar på vad det är som skapar det vi känner.
Helgen har haft toppar och dalar. Toppen var fredagskvällen när det blev spontan husfest och utgång på Cuba Street. Dalen upplevde jag dagen efter, när vi skulle på cricket match. Det var kul att se Warrick spela, men helt allvarligt så kan det vara den tråkigaste sporten ever! Vad som heller inte fullbordade upplevelsen var det dåliga vädret och att jag var väldigt trött efter att ha varit uppe till klockan halv sju på morgonen. Efterfesten här hemma var ju trots allt kul, så de få timmars sömn jag fick, var värt mödan. På lördag kvällen låg vi och degade, åt chips och glass. Såg "District 9". Helt okej alien film och vi alla somnade som små barn framför tv:n. Den var kanske inte så bra trots allt?
Idag däremot kom en annan topp. Det var Conrads 47 års dag. Det firade vi genom att spela 18 hål på golfbanan. Jag spelade dock inte så mycket utan njöt mest utav sällskapet, solen och att köra golfbilen. Kanske var tur att jag inte spelade mer än vad jag gjorde då det hade sinkat tävlingen.
Efter det åkte vi till familjens strandhus och hade barbeque. Det smakade bra efter en dag ute i solen vill jag lova!
När vi väl kom hem såg vi "Bubble Boy" och "Dan in real life". Två helt okej filmer.

Nu kliar det i ögonen och jag ska sova.
Tänk att det snart är jul. Helt ofattbart.


M

Sol och stek

Det fina vädret kom igår! Jag och Ellie låg på terassen och njöt. Luften var klar och när vi senare tog en löparrunda så kändes det som tidig svensk sommar, med fåglar som kvittrade och gröna träd.
Senare lagade vi mat och Warricks kompisar kom över. Blev lite öl och mycket prat.
Idag är det varmt igen och solen skiner så nu ska vi gå ut och steka.

hej!Jag och Mia har kul i vardagsrummet...

SekreterarMia

Testar på skateboarden

Jag och lillebror James

LillPenny, eller Lucy som hon heter..

8 veckor och hur söt som helst. Speciellt när hon kissade i Mias och Ellinors säng.Två videos från två olika tillfällen

Allt är toppen här i Wellington. Jag har fått ett eget rum och alla är väldigt vänliga. I lördags anordnade de en stor hemmafest här, vilket var kul. Tyvärr var jag lite för trött för att orka, så jag och Mia gick och la oss ganska tidigt.
Igår drog vi in till stan för att det var premiär för en film. På röda mattan såg vi Susan Sarandon. Riktigt coolt. Fick en liten bild på henne också.
Annars så är det blåsigt väder, ändå har jag lyckats bränna mig på näsan!? När solen tittar fram blir det jättevarmt och man stannar upp för en sekund och njuter. Köpte zinkpasta idag, kommer att behövas på Bali också, när jag ska surfa. På tal om Bali så fick jag reda på att Fia och Judit nu har bokat biljett dit, så det känns kul.
..Och på tal om surfing så har jag idag lånat James (lillebror i familjen) skateboard och skate'at ute på gatan. Sjukt kul!! Trillade en gång, men slog mig inte. Han ska lära mig mer i dagarna.
Familjen har en hund, Bugsy. Äcklig liten terrier som jagar fötter och som inte är rumsren, så han bor ute på terassen. Men i söndags skaffade sig familjen en ny liten valp, Lucy på 8 veckor. Hon är en shetland sheepdog, som Penny, och är helt underbar. Hon har problem med ett bakben som är halvt amputerat, vilket gör att jag får tårar i ögonen när jag ser henne. Det är något med dessa hundar, deras ögon, som gör att de ser så oskyldiga och sårbara ut.


I alla fall..För att tänka på annat så får ni se en video från 29 november när vi var uppe på Dantes View och höll på att blåsa bort.


Och ett klipp från Universal Studios. Specialeffekter från filmen "Fast and the furious". Riktigt häftigt!!!!

/Moa

Late Late Show with Craig Ferguson

Sitter just nu pa ett cafe' som spelar jazz. Valdigt trevligt!
Forsoker doda lite tid. Brudarna drog imorse till Mexico och mitt flyg gar inte forran ikvall vid halv elva. Det kanns lite B, men vad ska man gora!?
De senaste dagarna har varit valdigt kalla. I dag kanns det som att varmen borjar komma tillbaka, men det ar ju sa dags nu, nar man ska dra.
For ett par dagar sedan var vi pa Universal Studios. Det var hur kul som helst och vi forvandlades till barn pa nytt! The Simpsons Ride var hur haftig som helst. Man satt inne i ett rum, i en vagn. Rummet slacktes och man hissades upp till skyn och in i Simpsons varlden. Vi holl pa att bli uppatna av Maggie, sedan spottade hon ut oss och vi kande hennes draggel i ansiktet. Vi akte berg och dalbana och hela turen var en snabb och haftig fard. Sjalvklart akte vi inte. Vagnen vi satt i rorde sig bara mot sidorna framat och bakat. Vad vi sag var en 3D film, tror jag, fran en gigantisk duk. Jag lyckades inte riktigt forsta hur de hade byggt upp det hela. For vart man an i vagnen satt sa sag man det fram ifran. Ja, nog om det. Vi blev helt till oss nar vi akte den och sprang som barn tillbaka till kon nar turen var slut. Definitivt nagot som min pappa hade tyckt om.
  Ja, sedan sag vi hur filmer spelades in. Specialeffekter osv. Jag har sjukt mycket filmer. Med HD kvalitet, saklart:) haha. Litet internt skamt.
Sedan vad jag och Signe och sag Late Late Show med Craig Ferguson. Det var spannande det med. Men att sitta och gapskratta som publik varje gang de gor ett dubbel-L kanns lite falskt, da det inte alls var speciellt kul. Men absolut en kul grej att ha varit med om.
  I gar gick vi ut for att ata. Da blev vi stoppade av en tjej som sa att de spelade in lite langre bort pa gatan och blev tillsagda att inte titta in i kameran. Sa vi gick pa! Ingen aning om vi faktiskt kom med pa film. Men ser ni nagonsin en film som spelas in pa Hollywood Blvd och en javligt trott och frusen tjej gar forbi. Ja, vad ska jag saga. Da kanske det ar jag!
haha.
Lite langre upp pa gatan gick vi forbi ett utestalle. "Ah, titta det ser ut att vara hett. Att vi inte har sett det innan!" sa jag. Markte sedan att det stod en hummerlimo utanfor och sag aven en rod matta. Over vagen sag vi tva tjejer bli attackerade av paparrazifotografer. Sag dock inte vilka det var. Men sa sjukt kul att se allt det!
For det gav mig den bilden, som jag trodde att jag skulle fa mycket tidigare, om att allt verkligen ar sant om Hollywood. That it's all about fame, baby!

Ja, L.A ar coolt. Men for stort for att kunna forsta pa en vecka.

Ska ned till en bokhandel och kopa en ny dagbok nu. Ga pa Urban Outfitters och glo lite.
Sjukt att jag aker ikvall. Annu sjukare att jag inte ar framme forran pa lordag. Two days gone.


Moa


Cleaning out my backpack

I dag har vi haft en laundry day. Har inte tvattat nagot sedan jag borjade resa och du vet att du maste tvatta nar ryggan borjar utgora en odor i rummet du bor i. Tank er tre sadana ryggor med skitiga klader. Inte ens bajsmannen hade velat traska in i vart rum om det sa hade legat pa en Hultsfredfestival.
Sa vi gick snallt och tvattade nere pa tvatteriet langre ned pa gatan, trots att vi inte hade lust att lagga den vardefulla tiden pa att sitta i en tvatthall, nar man kan ligga och sova eller glo pa According to Jim.
Nu ar det rent och den ackliga doften har forvandlats till en home sweet home doft och vi ar ganska nojda over var prestation.
I alla fall.
Det var tankt att vi skulle gatt ut i torsdags for att se vad L.A har att erbjuda. Men sa blev det sjalvklart inte. Elen gick i hela byggnaden och vi kopte thaimat, drack ol och hade stearinljus tanda. Helt okej det med! Strommen kom sa smaningom tillbaka och vi gick istallet ut i gar. Oj, vilka hoga forvantningar jag hade pa Whiskey a go go! OCH, som vi alla vet. Har man hoga forvantningar, sa blir det inte som man tankt sig. Det var till viss del bra, men det var folktomt och daliga band som spelade. Isabel glomde sitt korkort inne pa en bensinmack och en australiensare hade tagit det. Sa vi tillbringade resten av kvallen att leta efter henne och Isabels korkort. Det negativa, saklart var att vi inte fann henne. Det positiva var att vi kom in pa alla mojliga stallen utan att behova betala. Pa sa vis kunde vi se om stallet i sig hade nagot att erbjuda. The Viper room tyckte jag definitivt var bra, dessutom spelade ett bra men okant band.
Sa, jag ska tjata pa brudarna att vi ska dit ikvall igen.

Forovrigt sa vet jag inte om det ar sa mycket annat som hant. Eller, klart det har! Vi var t.ex. pa en Star tour igar och sag kandisars hem. Ganska kul det och spannande. Kom utanfor Bechams hus och dar kryllade det med paparazis.
Ja, L.A levererar! Har inte shoppat nagot sarskilt. Jo, ett par smartbrillor fran en vintagebutik och ett par trojor fran H & M, annars ganska dott pa den fronten.

Kan tyvarr inte erbjuda er bilder i dag. Sitter vid en sadan dar acklig stationsdator och det finns inga usb-uttag.
En annan gang!

Moa

Our one week roadtrip in Cali

Ja, for att vara arlig sa trottnade jag ganska fort pa Vegas. Vart kasino paminde om en finlandsfarja med 80-tals inredning, heltackningsmattor och dalig musik. Inte heller andrade jag mig nar jag tryckte i pengar i en enarmad bandit och forlorade efter 30 sekunder. Jag forstar verkligen varfor det kallas for det och jag forstar verkigen inte hur folk blir beroende. Det var forvisso ganska roligt att ga pa Rockklubben over vagen. De hade ett sadant dar roligt pingpongbeer-spel. Provade aldrig, men det sag sjukt skoj ut.
Dessvarre kunde inte pingpongspelet radda Vegas fran mitt ogillande, sa jag beslot mig for att flyga till L.A, vilket jag ocksa gjorde. Kom alltsa igar och bodde en natt pa Radisson LAX. Sen tog jag en cab hit till hollywood efter en god buffe. Ja, vad ska jag saga? Jag alskar att vara spontan! Speciellt dagen-efter-fest-spontanitet, det ar det basta!
  Ikvall kommer tjejerna tillbaka fran Vegas och det ska bli kul att traffa dem igen. Jag pratade sonder taxichaufforens oron tror jag. Men han tyckte nog mest att jag var en rolig tjej! 

Nu sitter jag pa Days Inn, som ligger i Hollywood. Ungefar nedanfor Hollywoodskylten. Pretty cool actually!
 Har kommer lite bilder, som jag ar saker pa att ni har suktat efter...On the freeway

Hela familjen samlad

I Red Wood

Stugan i Yosemite

Me behind the wheel

Yosemite

Coffee break

Red Wood

Var cheva impala och Victor


Signe, Red Wood

Isabel, Santa Barbara

Helt perfekt nar ganget kommer med frukost for att man inte far visa sig ute! Santa Barbara

Viktor, Santa Barbara

Isabel hjalper Signe av med leggings. Sott! Santa Barbara

Victor, Santa Barbara

Santa Barbara

Finmiddag, Santa Barbara

Viktor

Victor

Konstnar, Santa Barbara

Hotellet, Santa Barbara

Santa Barbara

En kille byggde ett fint sandslott pa stranden, San Diego

Isabel, San Diego

Viktor, Victor & Signe, San Diego

Signe, San Diego

San Diego

Viktor, San Diego

Victor, San Diego

Signe, San Diego

San Diego

Jag, Death Valley

Dantes View, Death Valley

Jag & Signe, Dantes View Death Valley


Nu ska jag lagga mig framfor tv:n och slappa lite tills brudarna kommer. Det blir mycket bilder pa en gang nar man inte sitter vid datorn sa ofta:)

Moa


RSS 2.0