En till video från San Fran...

Det där lyckoruset om varma karibienvindar höll inte länge. Vad gör man? Cyklar på..

Anyway. Dagen kändes extremt lång även om vi hade Räven Andreas som utbildade oss. Han är rolig. Men vädret utanför fönstret och mörkret inne i salen gjorde att den ena efter den andra gäspningen lockades fram och då hjälpte det knappt med Rävens anekdoter om vadslagning och gummisnoppar. Inte ens när folk kom försent och tvingades ställa sig upp och sjunga inför oss andra kunde gruset försvinna ur ögonen! Illa.

Jag lyssnar nu på Slash's nya album. Magen kurrar lite. Jag ska ta tag i livet. Sedan bege mig ut i stormen igen.

Här kommer i alla fall en låt med Coldplay. Jag spelade in den här videon från room 202, i San Francisco. Helt okej liksom...
/M

My Day och skrattet i San Fran...

Yo. Schleten efter dagen. Fryser ungefär konstant. Häller i mig alldeles för mycket kaffe. Dessutom har en knuta blivit till en böld (jag siktar på en kommande karriär som Ringaren i Notre Dame!) och den strålar ner i armen och upp i huvudet. Ganska skönt sådär!
Förövrigt blev jag mycket förvånad över den sommarvärme som utstrålade sig runt halv fem snåret och framåt idag. Mycket välkommet! Det får mig att tända till. Får mig att vilja göra något crazy, något som får blodet att pumpa och huvudet att bli feberyr. Adrenalinet you know. En Kickstart My Heart-grej! Det var de tankarna jag fick av att komma ut i solen, att jag ville göra något spontant. Men jag är inte girig av mig, det skulle räcka med att det är fredag klockan halv fem!...Och att skratta så här några gånger per dag ;)


/M

Go helg

På fredagen efter jobbet åkte jag, min pappa och farbror Jari ut till Broakulla där min farmor bor. Spenderade kvällen i massagestolen framför Den siste samurajen. Somnade vid halv elva hugget och upp i ottan dagen därpå. Jag och pappa tog bilen in till Emmaboda för att besöka det gamla glasbruket som de nu gjort om till bowlinghall, tyvärr var det stängt. Vi körde vidare och tankade hos Runes Bensin. Jag fick en t-shirt där det står just Runes Bensin på. Fick en idé om att börja samla på mack-tröjor!
Vi körde till ett ödelagt Rasslebygd. Vände, körde hem till farmor igen. Fördrev tiden i solen tillsammans med en gitarrspelande pappa och en cykelmekaniker till farbror. Åt. Körde till Nybro. Corvetteträff. Tittade och drömde om fina bilar. Kom hem. Drack ett glas sima. Ringde Fia- inget svar! Torkade av dammtäckta hyllor. Åt tacos. Drack lite öl. Drack lite whisky. Somnade. Söndag. Uppe vid halv nio. Powerwalk. Söndagsfrukost. Dammsög. Tvättade kläder. Åt lunch.

Planer för kvällen... Köra ut till pappa med Mia och Rikard. Spela gitarr. Sjunga. Köra hem. Läsa. Sova. Voila- måndag!

M


Spanar vad som finns på marknaden...

Jag har äntligen gett mig in i lägenhetsdjungeln igen. Kollar var och varannan dag om det kommit upp nya lägenheter. Men det är fruktansvärt svårt. För det första måste den ligga i ett visst område. Jag är mycket noggrann med det! För det andra vill jag ha en stor etta, men även en liten tvåa är av intresse (det här börjar låta som en kontaktannons!) och de är ju väldigt eftertraktade, tyvärr! Sedan måste det ju självklart klaffa första gången man ser den! Man måste känna att det är rätt. Jag tar ju inte vad som helst bara för att ha.
Bättre att vänta på den rätta och älska den (ja, jag pratar fortfarande om lägenhet)!!

/Moa


Spotify

Jag älskar det. Men samtidigt... Kan man inte känna att man saknar hela det där konceptet med att gå och köpa ett nytt album? Springa hem helt uppskruvad och exalterad för att höra ljuv musik från sitt favoritband? Eller att stå och bläddra bland olika skivor i skivbutiken? Jag älskade det!
Fördelen är väl att vi idag inte behöver betala för det. Vi blir uppdaterade så fort en singel kommer ut på Spotify och ligger som en nyhet. MEN det är ju tyvärr inte riktigt samma sak. Ett klick så är man inne och lyssnar på låten och känslan som man en gång hade när man såg albumet i hyllan finns inte där längre. Jag vet inte när jag sist var inne i en skivbutik. Jag vet inte när jag sist handlade ett album...
För summan av att tekniken har utvecklats är att vi har blivit lata och snåla, eller?
Det har jag blivit. Bekvämt som fan!/M


rubrik?

Oj oj oj, jag ska ALDRIG gå ut både en fredag och en lördag igen. Strängt förbjudet!
Har trots allt varit pigg som en lärka idag, men rörde mig inte många knop igår. Där har vi anledningen.
 Blev mys i tv-soffan med en knäckebrödsmacka framför Dante's Peak. Vulkanfilmen med Pierce Brosnan i huvudrollen. Andades inte på två timmar för att det var så spännande (även om jag sett den innan.)

Ikväll spelar KFF mot Aik. Det blir en intressant match. Måste se!


Rock N' Roll

Veckan har gått snabbt. Jag är glad att det är helg.
Det spelas rock i högtalarna på högsta volym. Jag har druckit någon öl, det är ju fredag och lika obligatoriskt som att spela fotboll med en boll. Sådana är reglerna liksom.
Jag ska lägga på lite make up och sticka ned till söderport snart. Träffa Judit och dricka en öl.

Jag älskar fredagar - och att ha hela helgen framför sig. På söndag låter det annorlunda. haha.

M

Jag möter mig själv

Dagarna rullar på fort. Jag kan inte beskriva det bättre än vad en ung man en gång sa till mig..."Dagen går så fort att jag hinner möta mig själv i dörren innan jag ens har hunnit ut!". Jag gillar det. Krävs i alla fall en omgång med tankar.
Det har varit en bra dag på jobbet också.
Kom hem. Såg bilder som jag blev inspirerad av att jag började skissa med kolkritor samtidigt som jag lagade mat.
Nu luktar jag korv och jag längtar till en dusch, men en runda med Judit först.  Sen Karlavagnen som får vagga mig till sömn. I går var ämnet principer och jag dog nästan av skratt, älskar gamlingar som inte vet när det är dags att sluta prata, så att programledaren får avbryta med en låt.
Ge det en chans, det är underhållande vill jag lova. På P4 alltså, runt halv elva...


/M

Om att vara barn igen - show me how to live

Ëfter två timmars lekande, krypandes i tunnlar, rutschekane-åkande och studsmattehoppande var jag helt slut. Förutom att jag märkte att konditionen inte var på samma nivå som en tioårings, så skav mina armbågar och knäskålar. För min storlek är ju inte heller densamma som en tioårings.
Jag och Thilda var alltså på Leos Lekland. Jag visste inte att de hade gjort om Spelefanten till nöje för barn. Jag berättade för Thilda att när jag var yngre hade jag haft gymnastik där. Spelat fotboll, tennnis, innebandy och allt möjligt. Hon tittade på mig med stora ögon. Jag fortsatte... Oj oj oj, om det ändå hade funnits något sånt här när jag var liten. Jag lyssnade på vad jag nyss hade sagt. För inte bara lät jag gammal utan dessutom fanns det en uns av bitterhet.


Nåja. Vi 80-talister hade ju Ölandsdjurpark, simhallen, lekplatser och fantasin. Enkelt, men vi byggde upp en hel värld kring det. 


Dagens planer är att fika med Judit, packa och sedan dra till Gotland...
/M


Om att vara kär i en stad och att vara kändiskåt i en annan...

När jag var i väg och reste fanns det ett land jag gillade lite mer än de andra. Det var USA, närmare bestämt Kalifornien. Det är dit jag har velat åka tillbaka sedan jag lämnade det.
Jag gillar tanken på att gå runt på Hollywood Blvd. Kämpa sig upp för San Franciscos backar. Bila genom vackra Yosemite. Dricka vin på Napa Valleys vingårdar. Dricka Margaritas i San Diego. Spela bort pengar i Las Vegas (Nevada).
Skulle jag åka tillbaka skulle jag främst vilja åka tillbaka till San Francisco eller Los Angeles.

San Francisco kändes väldigt trevligt. Som turist fanns det oändligt mycket att göra. Det är fantastiskt vackert och dagarna vi hade där var späckade av nya aktiviteter var dag. Jag blev förälskad av S.F och jag skulle kunna tänka mig att flytta dit. Mysig stad med mycket fik och barer. God mat. Bra uteliv och shopping.

Los Angeles var lite för stort för mig för att jag skulle kunna lokalisera och smälta det under tiden jag var där. Men att strosa ned på Hollywood Blvd, se stjärnor med namn längs gatan. Ta en taxi ned till Sunset Strip för att gå på alla rockclubbar man hört talas om. Ha kul på Universal Studios eller att gå som publik på en tv show. Det är för mig så häftigt som det kan bli.
När jag och mina vapendragare hade varit i L.A i ungefär en vecka var jag trots allt besviken. Jag hade inte sett en enda kändis (och jag hade speciellt inte sett Nikki Sixx!). Ingen röd matta och bara limousiner på håll. Kändisars hus förvisso, men det var ju trots allt bara skal. Mina förväntningar på Hollywood var ju trots allt att jag skulle se kändisar överallt. De skulle gå runt lika vanligt som hemlösa hundar i Indien (jag har aldrig varit i Indien!)
Det var sista kvällen med gänget. Jag hade precis berättat om min besvikelse när en kvinna ur en port stoppade oss. Hon berättade att de höll på med en filminspelning längre bort och att vi skulle gå helt normalt, inte titta in i kamerorna. Jag kände adrenalinet pumpa. Äntligen hände det något!
Vi fortsatte att gå. Jag spelade cool trots att mina spjutbyxor sa något helt annat.
Jag tittade med största sannolikhet in i kameran då jag febrilt sökte efter ett ansikte att känna igen. Jag såg en. Kände jag inte igen henne lite grann i alla fall? Hade inte hon spelat en tidigare roll som en knarkarmorsa? Vad heter hon nu igen? Jag hade passerat. Det var mörkt ute. Kvinnan hade haft en luva över sig. Kanske det inte var hon i alla fall!?
Jag hade medverkat som statist i alla fall. Mitt hjärta pumpade. Det här är Hollywood! Tänkte jag.
Vi fortsatte vår promenad. Längre bort såg vi två tjejer bli attackerade av paparazziblixtar. Vi stannade och försökte kisa oss till vilka tjejerna var. Men utan att lyckas. En hummerlimousin stannade till utanför nattklubben och röda mattan, dit tjejerna var på väg. Paparazzis dök upp från ingenstans när dörren till limousinen öppnades. Vem nu det var?
Vi fortsatte vår promenad igen. Kan vi inte gå tillbaka? frågade jag tjejerna.
-Jag är hungrig! (Isabel och Signe i kör)
Inget hade öppet. Vi tog ett Diner längs Sunset Strip och åt tacos sent sent sent på kvällen. Vi gick hem. Brudarna packade och vi var trötta (och mätta!). Jag var lycklig. Jag hade fått uppleva lite av det Hollywood vi läser om här hemma!
Nu var jag tvungen att massera Signe (men jag glömde!) Jag är fortfarande skyldig henne en, men säg inget till henne!San Francisco

San Francisco

Huset Fullt, San Francisco

San Francisco

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles


Knockout

En och en halvtimmes sömn i natt.
Under den lilla stunden hann jag knocka mig själv halvt medvetslös. Slog i stenväggen (inte nattduksbordet den här gången!) och idag lider jag av huvudvärk och en bula. Så det kan gå. Mia föreslog att barnsäkra sängen. Det är ingen dum idé!? Fortsätter jag att knocka som självaste Mike Tyson, då vet i tusan. Då får det bli en spjälsäng!
Jag skrev på anställningsavtalet imorse och kom hem och lade mig och sov ett par timmar till Nyhetsmorgon
  Mia kommer snart över på en kaffe och självklart blir det en trudelutt på gitarren. Senare blir det mathandling med mamma och sedan träning med Fia. Perfect day ey?foto taget från last.fm


Älskar Duff McKagans röst. Lyssnar på hans skiva Loaded. Gör det ni med :)

 


/Moa


The Lovely Bones

Jag såg på "The Lovely Bones", Peter Jacksons nya film ikväll och pylade som ett litet barn.
Verkligen en film som får mig att fundera över vilka hemska människor det finns. Det är förstås ingen nyhet. Men den här filmen fångade det bra. Var ett tag sedan jag grät över en film och det är väl kanske ett bra betyg?
  Var på tiden att jag såg den då jag och Mia faktiskt stod utanför premiären för filmen i Wellington. Jag såg Susan Sarandon, tyvärr såg jag inte Mark Wahlberg.

Jag kan rekommendera den här filmen i alla fall!

Moa

Söndagstankar

Himlen är som ett grått tak. Träden är kala och vinden är fortfarande kall. Det är söndag och påskhelgen är snart över. Skönt är väl det. Jag vet inte när jag sist hade en tredagars och jag ställer fortfarande frågan; Hur orkar jag? Man är kanske inte så gammal trots allt?
I torsdags var jag hemma hos Fia med henne och Krikon. De lagade mat och vi drack öl. Blev hyfsat lugnt i alla fall. I fredags var jag hemma hos Mia och Rikard. Det blev öl då med. Vidare till Söderport och O'learys. Trots att jag var fruktansvärt bakis på lördagen så följde jag med hem till Dahns föräldrar. Det blev påskmiddag, jag låtsades att det var julbord eftersom jag missade det i år. Klappade av Pennys päls, hon har ju flyttat hem till Gudrun och Johnny nu.
Hem till Fia på kvällen som hade stans fetaste fest. Harrys. Fyllekäk och en bulle hem.
Jag tror att jag kan ha slått rekordet på taxiresor i helgen. Måste sluta gå i högklackat.
  Min kära moder står framför spisen. Hon tillagar fransyska.
Jag är utsvulten./M


Mysdag

Jag öppnade ögonen. Elva. Vände mig om och blundade igen. Klockan blev tolv. Jag gick upp. Drack kaffe och åt en smörgås. Lämnade ägget som säkert blivit kokat flera timmar tidigare. Gick tillbaka till sängen och lyssnade på musik. Njöt av tystnaden och solen som trängde igenom persiennerna.
Jag och mamma körde en sväng. Sedan åkte vi hem till Thilda. Hon har blivit så stor. Lång och hennes hår har vuxit. Hon fyller tio år om en månad, jag kan knappt tro att det är sant. Min lilla pudding.
Har ätit resterna från igår och är så där supermätt. Kastade i mig maten.
Jag ska fixa i ordning mig och dra hem till Mia och Rikard. Sen får vi se vart det bär av, Söderport kanske!?
  Hade gärna varit i Göteborg och sett Hoffmaestro ikväll. Men en annan gång, för att låta positiv!

hej!
Glad Påsk

Det är påsk och den snälla påskharen kunde inte vara mer givmild. Som present fick jag jobbet jag har varit på intervju för. Det känns toppen!
Nu ska jag printa ut ett recept för lasagne (jag har nämligen ingen aning om hur man gör det!) och jag ska in till stan för att träffa Fia.


Glöm inte! Vill du vara en rolig typ i helgen, så får du bege dig till Systemet för i morgon är det inte öppet. En liten påminnelse bara!


Glad påsk!

/M


RSS 2.0