Mysig höstdag

Det var en fullkomligt lysande dag igår...

Det började med att jag sov ut. Gick upp vid 10 och gjorde en god och mättande frukost. Det gäller att ha en bra grund om man vet att det blir fest! Är ju inte helt fel att bara ta allt med ro en lördag heller. Jag saknade dock barometern att läsa.
  Sedan blev det lite pysseldags. Hjälpte Anton med hans fiskedamm och sedan gjorde jag en lysande kopia av facebook. Donade även lite med min egna utstyrsel..Och tiden rann iväg, sedan droppade folket in. Blev en liten incident med toaletten bara. Översvämning. Gick inte ens att tvätta händerna förrän det blev vattenfyllt på golvet. Ja, det är ju lagom kul och bra tajming! Killarna fick springa upp en våning och låna det andra kollektivets dusch. Så jävla kul...haha.

Jaja, här kommer lite bilder....


                     

Mättande och god budget frukost     Havregrynsgröt med lingonsylt och banan.

Utsikt från köket

Markus och Anton pysslar  Frida och jag målar

Facebook, Mias utstyrsel   Plumber Johan

Jag   Ketchup Markus Anton, Amanda och nåt schteek

Ölspel i köket 


Partyfolket, några som saknas.

jag  Fia utmanade Johan att springa runt kvarteret naken och det gjorde han som ni kanske förstår!

Oskar barndomskompis och John dök upp under kvällen, lite otippat!

Jag, Markus och Anton  Johan och födelsedagsbarnet

laguppställning  slowmotion  Bilden säger väl allt?

Söta Fia Lotta  Fiiijn va?  Bästa  Laguppställning 2

jag  Promenad  Fisen   

Ja, det har varit en bra helg med andra ord :)


Glodde på Kff mot Elfsborg ikväll på Harrys med Fia, Jipe, Johan och Frida. Det var bra stämning vill jag lova och det är ju inte heller så lustigt då kalmar vann. Tjoho. Go KFF!

Nu är det film (Love and other disasters) och godis som gäller.

puss o klemJag hade en gång en båt - Jan PedersJa, jag lyckades få upp videon, men inte att rotera den. Ni får helt enkelt rotera på er själva!

Jan Peders kommer slå stort i Oslo!

Min storebrors sura fötter

Idag jobbade jag sista dagen på Ekornes, men det gör faktiskt ingenting att man nu kallas för arbetssökande ;) Känner mig taggad inför veckans springa-runt-och-leta-jobb-dagar. Även lite lättad över att slippa blåmärken och bulor, som jag så enkelt tycks få på bomullsfabriken!

I morgon fyller mia år. Det ska vi fira med en hejdundrande fest! Med maskerad som tema. Oh ja, vi tycker om tema!
  Veckans tema har väl gått ganska bra för mig och Fia, de andra vet jag faktiskt inte, hur mycket de har hållt igång? Jag och Fia har utmanat varandra på alla möjliga saker. I går darade hon mig på att lukta i armhålan på någons gamla svettiga tröja. Fick en märklig flash back över när jag var liten (sådär 5 år!) och min storebror sa till mig att om jag luktade mellan alla hans tår, så skulle jag få 10 kr. Ja, 10 kronor var mycket för mig på den tiden! Det slutade med uppkväljningar efter tredje tån och nej det blev ingen guldtia för mig! Livet är hårt ibland...Därför tog det emot lite när jag fick den här utmaningen! Men, jag var tvungen att genomföra den! Nej, det var inte livets ljuva melodi i den stunden, men det var inte alls lika farligt som att vara 5 och lukta på min 10 år äldre brorsas svettiga fötter.
Jag och Fia var igår ute och joggade, även det var ju en utmaning som jag kände att jag inte kunde banga på. Lite motion är ju aldrig fel heller...

Jag har den senaste timmen ägnat mig åt att försöka ladda upp en musikvideo från det kända bandet Jean Peders. Men jag lyckas inte så bra med det. Så jag får helt enkelt försöka igen i morgon.

Det blev ett linne köp idag. Ja, jag kunde inte hålla mig när jag och Fia var inne i stan. Hon shoppade hon också, väldigt fiiijna saker måste jag sä.

Sitter nu i köket med grabbsen och Frida. Markus är Dj och kör lite gamla godingar som 87 87 vart tog du vägen nu!?, Vart tog den söta lilla flickan vägen osv.
Jajjemen, så kan det vara och så är det!

Hepp


I dare you...

Det är den nya veckans tema och den drog igång med storm!
 Jag utmanade Fia på bussen idag. För att vara ärlig så la hon upp det så fint själv. Det var som taget  att jag skulle utmana henne. Självklart kunde jag inte missa den chansen och det gjorde jag inte heller!

Det gick till så här...
När vi klev på buss 54 så säger Fia nåt i stil med Åh, titta vilken söt kille. Det är typ mannen i mitt liv. Detta malde hon på om i säkert några minuter. En lampa tändes över mitt huvud, jag såg in i Fias ögon och kunde inte låta bli att flina.
"I dare you". Nej, nej, nej, så kan du inte göra! Det var väl typ Fias svar på tal. Samtidigt så visste hon att hon inte kunde banga ur, och det gjorde hon inte heller. Tjejen har krut i sig!
Hon skrev ned sitt mobilnummer på en liten lapp och stapplade sig nervöst framåt i bussen och genomför sitt uppdrag. Jag kunde inte göra annat än att le av välbehag!

Ja, så idag är det måndag igen. Ännu en dag har snart gått och ja, det är ju inte helt fel, för fredag är ändå den dagen som känns bäst!
Allt är som vanligt på Ekornes. Jag gör det jag gör liksom. Sen kommer jag hem och slappar.
Idag kom en tanke upp medan jag stod och manglade bomull. Att shitt, vad livet är oförutsägbart. Jag menar... Om jag som 15 åring hade fått se några år in i framtiden så hade jag knappast trott att jag idag skulle stå och göra bomullskuddar i Oslos förort. Jag hade varit så sjukt oimponerad så det finns ju inte. Visst, jag är inte speciellt impad i dagens läge heller för att vara ärlig. Men, jag vet ju att det ger mig erfarenhet och lite pengar i alla fall. Då kommer jag lite närmare mitt mål om jorden runt.
Något jag däremot ÄR imponerad av är att dessa människor som har jobbat där i flera, flera år faktiskt klarar av det. Jag menar, det sliter något enormt på kroppen, det är så outvecklande så det finns inte, jääävligt monotont för att vara ärlig! Och dessutom så håller de humöret på topp. Alla är på bra humör, det är aldrig något klagande. Jag kan säga att om jag hade jobbat där dag efter dag, år efter år! Så hade jag slutat som Robinson Cruise. Sinnessjuk. Tänk er att sitta på en ö och det händer ingenting!?
Men visst, okej, lite väl dramatisk är jag väl nu. Men det var ungefär så jag kände idag. Men att de klarar det är ju för att de trivs. Det är det viktigaste!

Tyvärr måste jag nu erkänna en grej. Vi hade aldrig avslutning på Imitation i lördags! Varför? Ja, det blev nog helt enkelt bortglömt och alla drog på varsitt håll. Men så kan det gå. Här kommer i alla fall lite bilder från i fredags då vi hade tacco kväll...Och lite andra tillfällen!

       

       
En väldigt bra nyhet är att Fia nu har fixat så vi istället börjar vid halv 8 och slutar vid 4. Det betyder att vi inte behöver stiga upp vid 4. Tjoho!

Ha det!

xo Moe

14.40

Tja!

Det har inte inte blivit så mycket bloggande på sistone då internet inte fungerar. Det gör det egentligen inte nu heller, inte för oss. Men det har ordnat sig i alla fall.
Helgen har varit lugn och skön. För min del har det blivit ohälsosamt mycket Desperate Houswives avsnitt. Men jag klagar inte! :)
I fredags gjorde vi taccos, och det var supermysigt. Drack vin och hade debatt. Blev en tidig kväll för mig då jag var helt slut efter en hård vecka.
Imorgon blir det jobb igen för vi har fått en veckas förlängning. Det känns inte allt för illa. Vi behöver pengarna!

Men nu har inte jag tid. Jag och Fia ska in till Harrys och kolla på svenska cup finalen. Johan och Jipe är redan där och håller platser.

Heja KFF!


Tjena!

Mums!   Brudarna:)   Fia & Natta!

Eftersom det är imitation som gäller den här veckan så länkar jag till en helt cool kille som gör 101 imitationer på 4 minuter.

http://www.youtube.com/watch?v=Q20qwzQBnEE

Hepp!

Mardröm,Pajbak & Imitation

Kära Vänner och Bekanta!

I natt hade jag tydligen en mardröm, inget jag kommer ihåg som tur är. Men när jag idag slog i foten i kökstolen så fick jag en liten flash back om min natt. Den visionen försvann på 1 sek. Så det är, som sagt, Inget jag vet något om! Eftersom jag inte orkar rabbla hela historien så länkar jag er därför vidare till Fias blogg. www.sofiasaventyr.webblogg.se. Nu gjorde jag det enkelt för mig!
På tal om köket så tror jag inte att det tycker om mig. Jag vet, det låter helt absurt. Men jag slår jämt i fötterna i borsbenen (varenda tå på mina fötter är brutna vid det här laget), detta är olikt mig. Klumpig, jag? Nej!
Dessutom spiller jag jämt ut mat på golvet. Idag gjorde jag INTE det för en gång  skull och jag sa till Natta, Shitt, det borde jag skriva som merit i mitt cv. Men, när jag hade ätit upp maten, diskat och var på väg ut ur köket tänkte jag vara lite snäll mot någon som glömt saltkaret på bordet, och alltså ställa in det. Vad tror ni händer? Jo, jag spiller ut nästan halva paketet. Alltså, fram med dammsugaren! Otack är världens lön!
Så, för att sammanfatta det hela. Det är alltså något fel på köket!
Nu när jag siter här i mina egna tank, til någon anan på dören bånka, så känner jag helt spontant att vi kanske borde sluta dammsuga i alla fall för en månad. Då kommer vi kunna sluta laga mat och äta direkt från golvet. Det kanske är en idé att spåna på!? haha!

Idag infann sig den briljanta idén om pajbak i mitt huvud. Så pajbak fick det bli! Efter jobbet stod jag och Fia och pallade äpplen utanför "mitt" lager. Haha. En del skoj...
Pajen blev fantastisk. Ja, jag vill ju inte skryta, men fullkomligt gudomlig. Bra e vi Fia!
Tack mamma mu för att du gav ut ditt hemliga pajbaksrecept :P
Under paj och kaffestunden hade vi ett väldigt fint moment. Jag låg nästan på golvet av skratt. De andra imiterade en massa människor och det var underbart! Jag vill ha mera, mera!
Hönsgården kom överens om två punkter under kvällsfikan...

1. Det blir "Baka baka liten kaka" varje tisdag. Vi har delat upp oss i fyra grupper, så nästa tisdag är det Natalie och Isabel som gör något gott till oss.
2. På lördag kommer vi ha avslutning för Imitationsveckan och det kommer bli i samma anda som charader.
     (Video och bilder kommer mycket troligtvis att laddas upp efter lördag)

Ha de!

Moe

Fia klipper till...Igen!

Ja, inte som att gå upp i andra ronden i ringen! Nej nej nej, nu är ni på helt fel spår!
 
Det är nämligen så att Fia har en dold talang. Hon kan klippa! Nej, inte som att klippa rakt på ett A4, som på lekis. Eller det kan hon säkert det med!? Men Nej, ni är ju helt ute och cyklar! Vad är det med er egentligen? Ni är ju sjuka, era djur!

Låt mig nu berätta...Om ni kan sluta avbryta!
Fias dolda talang insåg hon att hon hade när hon gick 2 veckor på Frisör på Kagg. Sen bytte hon ju givetvis till Samhäll och den grymaste skolan i stan ever. Stagg!
Varför, jo för att hon kort och gott ville gå på Stagg!!! Nej okej då, sanningen är väl att...Hon kan sin sak. Men när hon väl stod där med saxen i högsta hugg och klippte en plastdocka, så slog det henne..Att det helt enkelt inte var vad hon ville göra - For the rest of her life!  Därav bytet av skola och linje!
  Jo, så varför pratar vi ens om Fia? Ja just det. Fia klipper till! Hon står nu i köket och klipper MarKus. Tror även hon har klippt Anton och hon ska klippa Johan också. Det är inte lätt att ha 2 yrken! ...Och i lördags var det Mia som fick lugg! Snygg är hon!

Hur har min dag varit!? Tackar som frågar!
Den har varit suverän! Visst, jag ska inte förneka att jag har svårt att komma upp vid 04.15, och då sög livet. Jag och Fia var de mest pessimistiska människorna i Oslo. Men guess what!? Så fort vi kom utanför dörren så gick livet som en dans på rosor. Typ!
Men det jag tror gjorde min dag, var mitt och Fias pep-talk på tåget till jobbet. Pratade om allt. Mål med Oslo och efter (så klart!), om hur duktiga vi är som är uppe så tidigt för att gå till ett jobb som, rent ut sagt, SUGER! Mycket cred alltså!
Jag är nöjd över att jag har jobb! Hoppas på nytt uppdrag direkt efter! (Har jag sagt det innan elr?)
Nej, det finns inte så mycket mer att säga om jobbet. Det gick bra idag och timmarna sprang i väg.

Det finns lite funderingar på att dra till Moss (osäker på stavning) till helgen för att hälsa på våra kära homeboys! Hoppas de är lediga och att vi kan komma, för ännu vet de inget! Haha...Vadå? Ska något ske måste man bjuda in sig själv. Hahaha! Nej, men vi får se vad som händer!

Young folks, Rock N Roll! Old folks, Go to bed!
 
x Moe


Nytt TEMA!!!

Ja, nu är det färdigt.
Nästa veckas tema! Here it comes folks...

Imitationsvecka.
Detta går ut på att hela tiden imitera andra människor. Kändisar, vänner, dialekter, ja, allt som rör på sig! Kan ju vara djur eller vad som. Ja, ALLT helt enkelt. Har du lust att imitera en möbel, so go ahead.
Killarna kunde inte bärja sig till i morgon så imitationen har redan börjat och vår kalmaritiska är väldigt populär att härma!
Detta kan bli sjukt bra. Som jag sa innan...Det här kan bli en lysande vecka!

 Mina nya gubbchinos :)


Vid första ögonkastet...

Igår gick jag, Natta, Fia, Frida in till stan, mötte även upp Mia på vägen (som slutade tidigare från kokosbollen)!
Vi gick en sväng på stan och jag hittade ett par super snygga byxor som jag inte kunde hålla händerna borta ifrån. Det började som en liten oskyldig flirt, jag skulle bara prova! Men det gick sedan överstyr och dem fick följa med mig hem!
Grårutiga gubbchinos från Gina Tricot, 299:- , men det var så värt det.
Efter förälskelsen gick vi vidare i hoppet om att hitta ett mysigt café. Vi var precis på luven att ge upp och var på väg hemåt när vi såg Café Sør! Vi blev alla blixtförälskade. Den andra vid-första-ögonkastet på en och samma dag!
Vi satte oss på uteserveringen och tog en öl. Det var fint väder, alla var glada och livet kunde inte bli mycket bättre när även jipe & johan dök upp. Ja, vi hade väldigt trevligt!
  Vi gick sedan hem! Gick och handlade och lagade sedan lax, pommes och hollandaisesås. Det var fiiiiiint!
Första riktiga måltiden sedan vi kom hit!
  På kvällen blev det lite öldrickande och vi gick sedan vidare till ett litet hak som ligger två gator bort. La Boheme! Där blev det någon öl och mycket snack. Sedan gick vi hem igen och det blev lite gitarrspel.
  Idag har vi (jag, natta, fia,frida och isabel) suttit framför en varsin dator i In-rummet (In= IsabelNatta). Det blev mycket flum och gapskratt!

Jag måste säga att jag är lite besviken, snarare mycket. Det är nämligen så att jag kommer missa KFF matchen, trodde det skulle gå att se den på internet. Men tydligen inte. Man måste köpa det i sådana fall och det känns väl sådär!
Ser ni matchen får ni gärna skriva och berätta hur det går!

Ikväll kommer det även bli möte om hur nästa vecka kommer se ut. Ni har väl inte glömt temaveckan!?
Man kan tro att vi har det för Procent är sjukt uttjatat och vi är nog alla trötta på att sätta skala på allt. Men nästa vecka kan bli sjukt bra! Jag har det på känn att det kommer bli en lysande vecka! Vi får hoppas på det...

Ha det bra gott folk! (Uppdatering kommer senare ang. Temaveckan)


   


Onsdagsfika på Grønland.
Friday I'm In Love

Kära Vänner och Bekanta!

Livet här i Oslo rullar på i en väldig fart just nu!
Jag och Fia jobbar på i gruvan varje dag och när vi kommer hem är vi helt döda! Och så ser våra dagar ut...
Vi går upp vid 04.00 på morgonen och kommer hem vid 17.00. Sedan äter vi och degar framför något avsnitt av någonting, eller läser..Sen sover vi.
Jag måste erkänna att jag aldrig haft så hårt jobb tidigare. Jag har träningsvärk i varenda muskel i benen efter alla knäböjningar jag gör varje dag när jag lyfter bomullskuddar, haha, och för att jag rör på mig hela tiden, förutom när jag har rast!
Natta sa förut att hon hellre ville känna sig död av trötthet för att man har varit aktiv än av tristess för att man inte har gjort något på hela dagen och det håller jag med om! Hoppas dem får jobb snart!
Jag är sjukt glad över att jag har jobb och jag hoppas att det blir ett nytt uppdrag direkt efter det här!
Man får ju inte glömma att man är här för en anledning!
    Idag är det fredag och hela dagen har jag känt mig otroligt glad. Lyckorus! I morgon får jag sova ut och jag ska inte gå mer än nödvändigt!
  Just det, kom på att jag inte har berätta om något sjukt äckligt som hände igår morse på väg till centralen...

En morgonrysare.
Det var bäcksvart utomhus när de två söta svenska flickorna begav sig ner mot tågstation. Klockan var 5 på morgonen och inte en själ var ute. Regnet hade precis avtagit och det var fuktigt i luften. De gick förbi den hemska vodoo dockan som hängde i trådar. En rysning gick genom kroppen. Ända sedan de kom till Oslo hade de känt obehag av att gå förbi den! Ofta såg de pundare och hemlösa sitta vid den och de hade undrat vad den egentligen symboliserade.
När de väl kommit ner för backen såg de två skumma gestalter närma sig.  De gick på andra sidan gatan, men ändrade nu riktning och genade mot dem. De tittade förskräckt på varann! Att de egentligen var trötta var nu som bort blåst. Allt blev plötsligt så verkligt. Den ena flickan tog ett hårt grepp runt paraplyet tills knogarna vitnade och viskade något om att det kunde de använda som vapen, just in case liksom.
De skumma typerna passerade dem och mummlade något åt dem som de inte kunde tyda. Skräcken blev ännu värre när de fortsatte att gå bakom dem och ett walk-maraton infann sig automatiskt.
De tänkte båda på vad som kunde hända. De hade de gjort tusen gånger i huvudet sedan de såg dem med kofoten. Tankar flög i huvudet om att de skulle bli överfallna bakifrån och få ett slag i bakhuvudet. Det small till. Men det var inte deras huvuden, utan en lyktstolpe som hade fått slaget. De var skonade.
Halvspringandes därifrån kom de fram i god tid till stationen och pustade tungt ut.

Ja, så var det. Nu luktar det alldeles för gott ut ifrån köket, så nu blir det dags att laga mat. Dessutom kommer Mia hem och levererar kokosbollar som hon har fått från hennes jobb. Det här kan bli en sjukt bra kväll.
Lätt en 10a!

heppåre


Myrfiber i snoken.

Ja, det e ikke nå vanskeligt arbeite. Det sa Ewas kollega till mig för att beskriva min arbetsuppgift. Okej, men vad är det jag ska göra då? Jag var ett enda stort frågetecken! Nej, det kunde ingen svara på.
  Fia fick gå iväg för att bli visad till sitt "sybord". Haha. Själv fick jag följa med till det andra lagerhuset. Kom in och alla var supertrevliga. Alla kom och hälsade. Tror ni jag kommer ihåg ett enda namn elr? Jag tror att en kille kan heta Steiner. Men säker är jag inte.
Okej, nu då. Vad har jag egentligen gjort idag? Förstår att ni är förväntansfulla. Här kommer det....
Jag har tillverkat soff/fåtölj stoppning. Alltså tillverkat dem där små kuddarna så man sitter skönt när man ska chilla framör tv:n. Mmmm. Har väl gjort sådär 200 idag. Jag har ingen aning, men det kändes som miljoner av dem!

Här kommer en fåtöljstoppnings lektion.

Först lägger man sådär 20 lager av bomulls"filtar/mattor" (vet inget annat ord för att beskriva det). Det är alltså stora balar (som dessutom är tunga) av bomull som vi lägger upp på ett ca 10 meter långt bord (alltså 20 lager). Sedan lägger vi plast över och trycker på vakum så bomullen trycks ihop och blir platt och hård, sedan kommer det en lazermaskin som beskär mönster. När det är gjort så tar vi bort plasten. Och sedan är det bara att börja stapla in alla kuddar som blivit gjorda. Efter det tar man bort resterna av kuddarna och stoppar dem i en mangel. Sedan är det bara att börja om på nytt.
Hm! Ja, vad ska man säga!? Jag förstår inte människorna som varit där i flera år.
På lunchen försökte jag skämta till det lite och frågade vem som kunde briljera med att ha varit där längst. En gubbe (typ 40, mamma ta inte illa upp nu. 40 är inte gammalt! Men gubbe är faktiskt nåt man själv förtjänar att kallas om man beter sig som en ) räckte stolt upp handen! Ja, kul att han kunde känna sig stolt över sina 13 år som fåtöljstoppare. Själv blev jag bara deprimerad och önskade att jag hade hållit tyst.
Sista halvtimmen städade vi och då skulle jag sopa upp allt myrfiber. Shitt, befinner man sig i bomullsriket hela dagen så har man sedan snoken full av myrfiber.

Känns gutt att ha jobb, även om det är ett drite (skit) jobb.
Men det bryr jag mig inte om...Nu börjar man få lite struktur!


Nu ska jag gå och fräsa. Kanske har så mycket bomull att jag kan få ihop till en extra kudde i natt!?


xo
Jag har fått jobb!

På en skala från 1-10 så är jag en 12a. Är superglad. För jag har nämligen fått jobb.
Ewa, som jag och Fia var på intervju hos igår, ringde nyss och sa att hon har ett jobb till mig. Ett uppdrag på 1,5 vecka. Det är samma jobb som Fia, men inte samma arbetsuppgift. Jag har inte riktigt förstått vad jag ska göra ännu. Det enda hon sa var att jag ska stå för produktionen. Och det kan ju vara allt! Jag vet knappast hur man tillverkar madrasser.
Men det är ett jobb och Fia slipper ta 05.40 tåget ensam! När man väl har fått in en fot också...Då jävlar!
Hoppas det går bra imon och att man snabbt greppar allt.

In till stan för en fika, kolla tågen och allt....Sen träffa jipe.
Nu mår man...

xo - Moe


Same same but different names

16.30

På en skala 1-10 känner jag mig som 0 just nu. Jag är trött, hungrig och grinig. Trött för att det har varit en aktiv dag och man har varit spänd inför intervjun. Hungrig för att jag inte har ätit på länge och för att det inte finns något i köket som tilltalar mig. Pastan har jag lust att bränna upp ! Ja, ni hör ju vilken nolla jag är!
  Intervjun, ja den var ju inte lite överskattad eller. Vi hade målat upp värsta bilden om att vi skulle på en jobbintervju för ett lager. Men nej nej nej, oj så fel man kan ha.
Intervjun var på ett bemanningsföretag (för det har vi ju aldrig varit på ett innan, alltså Same same but different, skillnaden var att vi var i Lilleström och fick punga ut cash för att ta oss dit), och de hade inte alls tänkt sätta oss på det lagret vi hade sökt. Men Fia hade i alla fall turen att få ett jobb ! Hon ska typ plasta in madrasser eller nåt. Jag såg väl för tunn och klen ut...Så jag gick utan jobb. För att vara ärlig så känner jag mig liten o klen just nu...Men nu får jag trycka i mig nån äcklig mat, så kommer energin tillbaka och mitt humör blir på topp 10 listan.

22.41

Ja, där drog Eski fram som en orkan. Moa är tillbaka igen och jag är på topp! Taggad inför morgondagens jobbsök!
Nu jävlar ska jag finna mig ett jobb, om jag så ska gå runt och leta i hela Oslo. Jag är trött på att ligga hemma och glo.
Ikväll blev det film. Napoleon Dynamite! Rolig och helt udda film. I like it!

I alla fall. Här kommer lite bilder som ska få mig motiverad till att gå upp tidigt för att söka jobb.
God natt mina vänner!
   

    
   
   
   
     

   
  
   
  
                
Verkligen The best time of my life.

Lilla Hjärtat & Mormor tillsammans igen, i Frognerparken!

Hej igen.

Eftersom jag är helt störd på att ta mycket kort känner jag att jag också måste ladda upp lite! Jag vet ju också att mamma och pappa hurrar när dem ser att det ligger nya bilder uppe. Så enjoy...

Howard uttalas [Håvard]

Howard är vår egna lilla fixar-kille. Det stora hönset, tuppen, Da man! (ja, behöver jag säga mer!?)
Men, det lilla lilla problemet, är att när det är fnurr på tråden och han kommer, så förväntar vi oss att det ska vara donat när han sen går igen! Så är inte riiiktigt fallet. För när han går har han bara gett oss ett sken, en illusion om att det är fixat. Ungefär sopat det under mattan! Men när man minst anar, så snubblar man över högen. Och man skriker Håååvard!  Han får ett nytt samtal, kommer, vi säger hej, han petar upp glasögonen med pekfingret och det är samma visa!
Faktum är att det är riktigt spännande när man vaknar om morgonen! Man bara väntar på att snubbla över ett problem.
Hittills har vi haft problem med tvättmaskinen (men den fungerade egentligen fast att Monika, vår hyresvärd, sa att den var trasig), diskmaskinen, internet, diskmaskinen, internet. Och slutligen...Diskmaskinen och internet.
Kan ju ta ett exempel. När jag för några timmar sedan skulle laga mat klev jag i en pöl av vatten. Då var det tydligen översvämning under diskbänken. Oj, så kul! Vi fullständigt skriker Hallelujah när vi får städa!

Träffade jipe förut. Vi gick en långrunda i Frognerparken. Supermysig park, som är flera km lång.
Sedan gick jag hem. Tar ca 20 min att gå till jipe. Inte alls farligt. Så nu kan vi ses ofta, när vi har upptäckt att vi bor närmre än vad vi trodde.

Och nu, min kära vänner och bekanta...

Har TEMAVECKAN dragit igång. Vi lottade nyss om hur det kommande veckan ska se ut. Fia fick äran att dra lotten...Och
den kommande veckan är alltså dragen. Och det blev....(trumvirvel)


PROCENT/SKALA-Veckan.

Shitt, tänker ni nu. Vad går det ut på? och Det låter extremt jobbigt! Och låt mig då svara...Att ja, det kommer bli jobbigt, det kommer blir tjatigt och det kommer gå helt över styr. För hela tiden, vad vi än gör. Ska vi bedömma allt i en skala från 1-10. Eller procent, när man har tröttnat på skalorna. Och det är det vi kommer göra, det är det som kommer vara det stora samtalsämnet om dagarna. Detta slutar på söndag! Sen drar vi om nästa vecka. Vi får se hur det går...Kanske kan man ladda upp en ljudfil, så ni får höra!? Jag ska forska på det..

Vill även önska lycka till, till våra kära kollegor i Kalmar, som nu också startar upp Temaveckan. De sitter säkert i möte just nu och drar om den kommande veckan och dess spelregler.

Eskimoe in Oslo, Norway. Där Isbjörnarna går fritt på gatorna.Tyst i Hönsgården...

Alla hönsen ligger och sover. Själv är man uppe med tuppen.
Inflyttningsfesten var lyckad. Stugan var packad till max och det blev ett kärt återseende när jipe och johan kom.
  Igår chillade vi hela dagen. Låg och kollade på dumburken timmar i sträck....
Sedan för lite omväxlings skull..så drog jag och Fonzi ytterligare 3 filmer eller nåt liknande medan de andra gick ut.

Ska snart träffa jipe. Vi ska gå en runda, sedan ska hon visa mig sin lya och förhoppningsvis bjuda mig på en kaffe!

Heppåre

p.s Glöm inte att Temaveckan startar imon. Så ikväll blir det möte och lottning. Uppdaterar senare!

     


         
 

Lite bilder från inflyttningsfesten....

En dag inne i stan


Here it comes:)


Man måste rätta mun efter matsäcken!

Go kväll...

Idag har vi varit på Skattekontoret och vi har varit på ett bemanningsföretag, därefter gick vi den långa vägen hem. Eller nej tusan, det var bara så det kändes. Vi åkte ju buss! Men däremot hoppade vi på bussen på fel sidan. Så vi kom till slutstation. Jag gick fram och sa till busschauffören att vi skulle till St. Haushaugen. Antingen förstod inte han mig, eller så förstod inte jag honom. Men hur lätt är det att förstå norska när någon bryter. Och hur lätt är det för någon (han) att förstå svenska, om man inte kommer från Norge!?
Nej, precis! Jag säger ju det!
Vi gick snällt ut ur bussen i ösregnet, som dränkta katter. Gick över till andra sidan gatan och 2 minuter senare kom han körandes och stannade så snällt.
Bra jobbat av oss, det blir nästan en guldstjärna på den! :)

Gick inte så bra med min uppladdning av bilder. Men det kommer, när jag lärt mig hur man gör. Tålamod, min kära vänner och bekanta :)
  Ja, nu har hela Hönsgården legat och glott på Yrrol. Kul det där, när alla ligger och säger repliker 5 minuter innan det kommer, med chipssmulor sprutande ur truten! Kan det bli bättre stämning!?

För att anknyta till rubriken, så är det mitt nya motto här i Oslo! För när skåpet står tomt och det är brist på bröd, äter man limpa! ;)

Go kväll för mig!

x

en till


Bilder..(Om jag kan lyckas med att ladda upp mer än en)

Fonzie, Fia & Frida i Slottsparken.
Lite uppdatering...

Sega som vi var imorse, kom vi inte upp förrän 10.
Jag och Fonzie gick till Rema för att handla frukost och fick köra slalom runt skitarna som folk vägrar plocka upp efter sina hundar. Fy skäms!
Igår låg vi alla och laddade upp inför temaveckan som kommer gå av staplen på söndag.
Det kom en massa olika förslag för de kommande veckorna. Detta kan bli sjukt bra!

Ja, ni som inte förstår vad temaveckorna kommer betyda för oss. Så ska jag förklara det för er...

På söndagarna lottar vi om ett tema som vi kommer följa veckan efter. Det kan t.ex. vara kinestema. Då får vi helt enkelt bara äta ris och nudlar, med händerna elr pinnar. Och sitta på golvet. etc.

Idag var vi inne i stan och skrev in oss på olika bemanningsföretag. Sedan fick Fia ett samtal om att hon och jag ska komma på intervju på måndag. Det gäller jobb på ett lager som ligger lite utanför Oslo. Så glada blev vi!
Håll tummarna för oss!

Nu ska hela hönsgården dra till Ikea för att handla!

Ha det gott.

xo moe

p.s glöm inte att vattna eski lou! :)


Välkommen till Oslo...

Tack!

Så här är vi, i självaste grannlandet, Oslo! Känns inte helt illa pinkat.
Det är ju trotts allt inte varje dag man flyttar, speciellt inte till ett annat land. Så, det är ett enda äventyr just nu! (Ja! Söte Göte, jag vet att du hört mig säga det innan, några gånger sådär, och det kommer nog komma någon mer gång!)

Anyway, det känns skitkul...

Så, vad händer...Förutom att jag kommer försöka finna mig ett jobb!?
Jo, självklart. Ett skäl till varför jag skapar den här bloggen. TEMAVECKAN!
En klockren idé som skapades av Fiffi Lou en höstig dag i Kalmar. Det kommer alltså gå till som så..Att varje söndag kommer vi lotta om hur vi ska leva den kommande veckan.
Ja, jag vet det är helt underbart! So hang on...Vi startar på söndag!

Heppåre!

Eskimoe


RSS 2.0