Kalmar I LOVE U!

Hemma igen och fredag som det är så känner jag spontant ett stort NEJ! Det betyder att det är helg och att jag och Fia snart återvänder till O-town. Vi är båda sjukt osugna.
Jag försöker njuta av varje sekund.

Det har varit dåligt med bloggande på sistone och jag har inte tillbringat någon tid framför datorn. Istället har jag umgåtts med familj och vänner. Även åkt på en sån dunderförkylning och det är så j*vla typiskt när man väl kommer hem och schemat är späckat.
Men jag har rett ut det ganska bra ändå!

Ikväll ska jag hem till Judit och det blir hon och jag, några kalla öl i en bastu!

Nu blir det kvalitetstid med Penny runt Ängö. Weeey!

återkommer!

Puss

Kvällens låt

Det är lördag, det är lugnt. Det har varit melodifestival för halva slanten, diggar det inte så! Men en låt tyckte jag gick hem och det var den med Red Fox och hela gänget. Kan se att det blir en sommarplåga.
Men, här kommer i alla fall en låt som passar helt perfekt för mig en mysig snöstormslördag som denna.

Hey ya - Med en grym kille som kan sin melodi. Verkligen grym röst.




Kvallen är inte den bästa, men det är ju sången som räknas :)

Kom på det nu att det ju faktiskt inte blev någon fredagsmys igår, mer än en jäkla massa choklad (tro mig, jag hade ångest efteråt!)
Fia får laga en annan gång :)

Moa

P.s Två alternativ. Antingen få en kokosnöt i huvudet eller en halvmeter istapp? Vad väljer du?

20 februari

Jag och Isabel ligger i en varsin soffa och diskuterar människor. Het diskussion. Isabel jobbar i kundtjänst och gör inte annat än samtalare med förbannade kunder. För ett tag sedan hade hon tappat tålamodet på en kund som vägrade lyssna och i ren frustration kom det ut "Är du helt dum i huvudet eller?". Hon skickade kunden vidare till ett annat företag och innan dess bad den förbannade kunden om Isabels chefs nummer, för att berätta att Isabel borde få sparken.
Kunden ringde hennes chef och uttryckte sitt missnöje. Chefen som hade hört hela samtalet mellan de både, berättade det för kunden och sa sedan att de inte önskade denne som kund längre. Jävligt bra tycker jag! Att Isabel stod på sig och att hennes chef backade upp henne.
  Båda är vi less på människor. Det är helt sjukt hur mycket man kan störa sig. Men har man några 100 kunder per dag och de flesta är tattare, så kanske det inte är så lustigt. Väldigt speciellt folk på Grönland. Fyllon, pundare, tiggare, fattiga studentet and so on. Blir man trött på folk som vill ha billigare varor eller?

Fia har legat sjuk i den här veckan. Idag var hon hos en läkare och hon ha bihålsinflamation. Stackaren!
Men nu har hon penicillin, så snart är hon kry igen!

Jag skulle egentligen ha jobbat ikväll, men det hade kört ihop sig för T. Så jag ska jobba på söndag kväll istället. Kändes lite tråkigt, just för att jag hade ställt in mig på att jobba och ville få den gjord för att sedan kunna slappna av lite.
Men men, söndag it is. Kanske var bra på ett sätt för jag har varit helt slut i kropp och själ idag.
Har ägnat några timmar åt susselull på soffan.

Moa

Just nu...Ligger jag på en strand och steker. In my dreams.

Precis kommit hem från Rema.
Det är snöar ute och man kan ju fundera på hur länge det kommer hålla på. Är riktigt trött på kyla! Man ska ju inte förneka att det hade varit underbart att ligga på en vacker strand med blicken ut över ett blått hav.
Ja, det hade jag velat nu. Med en bra bok och en kall öl. Vart som, men bara lite sol och värme.
Men det kommer....Dags att vakna upp ur dagdrömmandet och göra sig lite mat. Tillbaka till jobb 20.00.
ATT jag ska vila fram tills dess.

Moe

Mellanlandning

En liten mellanlandning hemma innan jag ska vidare på upplärning. Puh!
Wish me good luck...



Moa

Fri måndag...

Slog dank till klockan halv fyra och sedan drog jag och jipe och tränade. Var tufft att komma tillbaka efter helgen.
Efteråt drog vi hem och åt sallad. Började se Mamma Mia, men lilla hjärtat somnade på min axl (rose). Okej, inte så kul.
Har nu precis pratat med pappa och berättade att jag kommer hem om en vecka. Vilken surpise va?
Eller egentligen åker jag och Fia här ifrån Oslo om en vecka vid den här tiden och sedan åker vi med det tidigaste tåget på tisdagen hem till Kalmar. Hoppas snön har hunnit försvinna i Kalmar så vi får lite vila ifrån det.

Kvällens sound...


Fredagsmys+ alla hjärtans dag+ filmsöndag.

Helgen har varit underbar!

I fredags lagade jag mat till mig och Fia. Det blev hamburgare och pommes. Väldigt gott! Efterrätten bestod av glass.
Jipe dök upp under kvällen och tillsammans satt vi tre och gaggade. Blev några öl och sedan dök även resten av samborna upp. De hade varit på restaurang och ätit.
Vi gick ner till KAOS, en pub som ligger 100 meter ned. Blev öl och drinkar. En cosmopolitan och en strawberry daiquiri. Senare under natten förvandlandes även KAOS till ett dansställe och vi hade galet kul.
  Lördagen kom och alla hjärtans dag kändes ganska påtagligt. Jag och min käraste Fia gick ned till Bislett och sedan till Park Teatre och fikade. Vi gick igenom så mycket minne vi kunde komma på och skrattade gott. Samtidigt som jag tror vi saknar alla minnen och börjar känna oss gamla, så lever vi very much indeed på att vi alltid har kul i nuet. Jag liknade oss vid ett gammalt par. Bor ihop och gör nästan allt tillsammans och där satt vi och pratade minnen, om tiden förr. Då kändes det inte så farligt trots allt, även att det var valentines day. Vi har ju varandra i vått o torrt.
Det får mig att tänka på Micke och Molle, världens sorgligaste film.
  På kvällen kom det folk och det blev lite rödtjut. När de andra hade gått ut satt jag och Jonna kvar. Gjorde lite te och åt en ostsmörgås.

Veckans sista dag kom och jag låg kvar länge länge i min säng. Njöt av tanken att idag behöver jag inte göra någonting.
Tog mig upp och gjorde en god frukost och spelade gitarr. Men när jag märkte att min röst inte alls var på topp så var det inte lika kul längre.
Jipe och Johan kom och vi såg Employee of the month, sedan Miami Inc. Vi har vräkt i oss onyttigheter och nu ser vi Nyckeln till frihet.

    
 

Hur var er helg?

Moa

Och på en sekund var det fredag igen. Jisses!

Jag gillar idén på att göra goda gärningar! Kör vidare på den gott folk!

Jag skrev i förra inlägget att jag börjar bli bundis med Grönlandfolket...och om jag har!
Tidigt imorse på 7-eleven hörde jag ett hej! Jag vände mig om och såg tantan i rullstol som jämt är på Rema. Jag trodde knappast att hon hade lagt märke till mig. Visst pratar vi mycket och jag hjälper henne alltid med olika saker. Men hon verkar lite förvirrad, ganska glömsk för att vända myntet rätt. Men visst har hon lagt mig på minnet. Bor du här? frågade hon. Jag såg mig runt i 7 eleven butiken och tänkte säga nåt klyftigt, men det kändes inte så passande. "Jag bor lite högre upp" svarade jag och pekade i riktning. Jaha, svarade hon!
Såg trikken komma och fick ursäkta mig för att sedan ta löpet. Jodå, jag kom med!
  När jag sedan slutade jobbet och kom utanför jobbet såg jag henne komma körande! "Hej igen!" sa jag för att påminna henne lite, om det hade varit så att hon inte hade kopplat riktigt vem jag var! Hej! Slutar du redan? (visst hade hon kopplat) "Ja, varannan fredag slutar jag vid 1" svarade jag. Jaha, vad skönt. Bor du på Grunerlukka? "Jo, det gör jag" Jaha, vad trevligt. Jag med! Jag äter alltid frukost på 7 eleven vid den tiden. "Oj, är du alltid uppe så tidigt?" Ja, jag går upp vid 4. Jag kan inte sova längre! "Oj då! Åker du sen hela vägen ner hit till Rema då?" Ja, det gör jag! "Är det inte kallt?" Nej, jag är varm av mig! Vet du om ni har fått in några nya blomster? Och så konverserade vi en stund om väder och helg.
Efteråt kände jag mig så lycklig. Fredag, vetskap om långhelg, soligt och att jag träffade henne! Det gjorde min dag!

Ikväll blir det fredagsmys. Ska laga food till mig och Fia, sedan kommer jipe och vi ska dricka någon öl och sedan gå ner till Ryes, en pub! Nathalie, Isabel och Jonna ska ut och käka, men sedan kommer även de så småningom! Ska bli kul. Natta kom igår och är här och hälsar på lite. Alltid kul med besök!

Shitt, vad jag alltid ska skriva mycket. Får panik på mig själv! För hur intressant blir det för er när ni ser en hel uppsats framför er på skärmen?

Så här har fredagsmys sett ut hittills...

 Fias fredag. Kokt potatis, bea, kotlett och kokta grönsaker.
 My friday dinner. Bakad potatis med grönsaker, räkor och rom & rödlökssås.
 Fias fredag! kokta potäter, kött, bea, stekt svamp och brie.
 
Fias efterrätt till ovanstående bild. Vaniljglass med fudge och choklad i. Varma bär och kakao. Mums!

Det har inte blivit så mycket bilder ännu (vid tillfälle har vi varit så uppslukade av maten att vi inte har orkat ägna tid åt att fotografera), men det kommer att komma då jag faktiskt har skapat en Kategori tillägnad Fredagsmys. Har heller inte blivit så mycket dessertbilder, vilket alltid ingår i fredagsmys (vid tillfälle har vi varit så fullproppade att vi inte orkat ägna tid åt att fotografera).

Ska kila ned och köpa lite efterrätt nu.

xoxoxoxoxoxoxxoxoxooooo


"Jeg er ikke sint, jeg er bare veldig veldig skuffet!" Drit bra!

Livet flyter på. Jag har haft riktigt kul de senaste dagarna på jobbet. Blivit mycket skratt med kunderna. Känns som att jag blivit bundis med folket på Grönland. Det är ju alltid samma människor som kommer in varje dag och det är kul. Då kan man börja prata lite...Blir det en marlboro light idag med? Inte? Jaha, du har varit i Sverige och köpt? Ja men då så! Ja, verkligen, mycket billigare! Nej, jag röker inte. Men snusar och jag köper det i Sverige jag med!
Vilken bra säljare jag är!
För några dagar sedan kom det in en gubbe. Han påpekade att han tyckte att det var bra att vi inte hade myntautomater, och drog en story på säkert fem minuter om hur mycket han hatade dem. Ja, det är krångligt svarade jag! Han fortsatte sitt utlägg och sa att han också tyckte det var krångligt och att man blir så förvirrad. Jag svarade tillbaka "Jeg blir ikke sint, bare veldigt veldigt skuffet", vilket typ menas Jag blir inte sur, bara väldigt väldigt besviken.
Gubben började gapflabba och det är mycket möjligt att det var hans höjdpunkt för dagen (Oj, vad jag creddar mig själv). I ett andetag fick han ut..."Du, jag är pensionär. Jag vet vad du pratar om!".
För er som inte fattar vitsen, så är det en reklam som går. Den är väldigt rolig och gullig. Små barn som är lillgamla och vuxna som beter sig som barn. Måste nästan lägga in den här i inlägget så ni får se.



Berättade om gubben för chefen i slutet av dagen och även han började gapskratta, över att jag hade varit så klyftig! Han sa att det var viktigt att ha humor med kunderna. Jodasatte...Guldstjärna på mig!

Jag ska börja jobba extra hos Fia tanta. Fia jobbar som personlig assistent hos en kvinna och hon behöver fler assistenter, så jag ska börja på upplärning nästa vecka. Det blir Fia som får lära upp mig så det känns skönt. Får se lite hur mycket jobb det blir. Men kanske några kvällar i veckan? Kommer enbart bli kvällar då dagarna spenderas på Rema och det vet hon om, det är bra!

Moa

Dagens hjälteinsats.

Det var snöigt ute. Det var fullsatt på trikken. Vi stod och trängdes som djur i en bur. En kvinna nös mig i nacken och jag rös när jag kände små små snordroppar sätta sig på huden. Det var svettigt och glasrutorna var immiga.
Barn skrek, ungdomar skrattade, äldre tanter som var förbryllade över trängseln, en gubbe som såg bittert på de unga som verkade ha så kul. "Neste hålleplass är Olaf Ryes plass". Det var mitt stopp. Jag stod omringad av barnvagnar.
Dörrarna öppnades, jag praktiskt taget flög ut. Men vänta! En barnvagn ska av. Jag vet att vi alla vill av så fort som möjligt. Så jag vänder mig om och frågar om hon trenger hjelp? Så gärna så! Jag lyfter tag i barnvagnen och lyfter ned den för trappan, som stålmannen själv. "Tusen tusen takk!" Det var så lite så, svarar jag och försvinner osynligt som den goda fen!
Även en sådan liten tjänst kan göra väldigt mycket. För mig var det dagens hjälteinsats. För hur glad var inte mamman?
Det är väldigt stressigt när man ska av, ens utan barnvagn!
  Igår förlorade jag i klunstävlingen och det blev jag som fick rensa avloppet i duschen. Fy fan, säger jag bara! För er som inte känner mig så bra så kan jag säga att jag har en stor fobi för hår. Jag tycker det är så fullkomligt äckligt och motbjudande. Ni förstår då också..Att bor man fyra tjejer som alla har långt hår, så kan det inte bli värre!
Där stod jag alltså med en H & M påse om handen och grävde och jag klökte som en katt. Jag klarade det..Men nattens drömmar var inte att leka med.

Hjältestatus på mig!



Men nu går jag vidare i livet.
Så här ser t.ex. Grunerlukka ut igår och idag...



   
 Kul med lite sol .

ha de!


Söndagshäng

Inga problem med att jobba lördag kväll. Ganska kul faktiskt och jag och John gick mest runt och snackade skit. Med två fulla kassar med bröd kånkade jag bort till 7 eleven för att vänta in Jipe och Johan. 20 minuter senare kom dem som två snögubbar. Trikken var försenad i snöstormen! Vi drog upp till John och det blev mycket bowling, tennis och baseball. Lite öl på det och dialektsnack så var lördagen räddad.

Söndag...Möte på Rema. Vi var fyra som dök upp!
Efteråt hängde jag på John till svenska föreningen och vi spelade Wii. Jag är helt såld på det. Träningsvärken lär väl dyka upp i morgon när man minst anar det.
Hemma i en ren lägenhet och det är söndagshäng på hög nivå. Vi sitter med en varsin dator och snackar (vilket förvisso händer varje kväll), men ingen är bakis för en gång skull.

Har kollat upp ganska mycket utbildningar nu och jag är väldigt inställd på fotografyrket. Men tycker även att det verkar väldigt intressant med produktion. Kanske film skulle vara något?
Oslo har mycket att erbjuda.

Moa


12.23

Sitter i soffan och har ätit en god frukost. Alltid en lördag.

I mitt huvud...
Varför slutar det aldrig att snöa? Hur mycket snö finns det på lager i himlen? Ska jag orka ändra min design på bloggen? Ska jag göra en mindre resa nu till våren? Kanske Paris? Bali skulle också vara härligt! Men det får vänta. Varför måste Johan och Jipe lämna Oslo? Vad gör Mia just nu? Hur ska jag lägga upp timmarna innan jobb?

Lite frågor jag sitter och lurar på.

För alla er som tidigare har läst Mias blogg, kan jag nu säga att hon har uppdaterat. Förhoppningsvis fortsätter hon med det. Ni kommer in på Mias blogg under länkar.

Moa

Fredagsmys med fia, jipe och johan.

Sitter hemma hos jipe och johan. Det kan tänkas att det blir lite Rappakalja, så som lilla hjärtat tjatat. Men det är kul faktiskt.
I morgon blir det jobb. Ska för en gång skull jobba kväll och det känns soft faktiskt. Söndag ska vi ha möte på jobbet. Så det blir Rema hela veckan och för hela slanten. Lite bättre, lite billigare, lite mer för pengarna helt enkelt.

Jag vet att det kan verka lite tjatigt, men jag hittade lite roliga bilder på jipes dator...











'

Det blev fredagsmys för mig och fia. Hon lagade mat åt mig ikväll och det var gudomligt gott.
Bilder från fredagsmys kommer att läggas upp i framtiden.

Nu sova.

kramar

Dagen i bilder.

Det har varit en riktigt bra dag på jobbet. Jag har verkligen känt mig som chef, för idag fick jag även göra brusbeställning och cigarettbeställning. Riktigt kul med ansvar. Ja, som sagt..Gått runt och gjort beställningar, packat upp lite varor, suttit lite i kassa, pratat i telefon med leverantörer och regionskontoret som ringde och sökte mig (jaja, visst. Det var dock bara för att de behövde lite uppgifter om mig, men jag kände mig ändå otroligt viktig!)
Ja, en bra dag.

Tyckte det var på tiden att tömma mobilen på bilder...

 Johan, en av mina trognaste läsare. Tåget från Göteborg-Kalmar den 21 dec.
 Lilla Hjärtat on the train. 21 dec.
 Jag, drömmare eller grubblare?
 Fyra snygga brudar! 25 december.
 Gott nytt år!
 Two cuties on the trikk.
 Café Sør med John. 2 feb.
 Beställning. 5 feb. (09.37)
 Godheter i kylen.
 En kort vila inför nästa kund...(10.00)
...Passar jag på att njuta och värma mig av lite kaffe.(10.01)
 Restaurangen nere på hörnet. Fin skylt. (15.29)
 Hemma. (15.31)

xoxoxoxoxoxoxoxooooo

Yo yo yo!

Hemkommen efter träning på Jimu och nu sitter jag i soffan med Isabel och Fia.
Går igenom hur allas dagar har varit, bra terapi!
Jobb gick bra, träning gick bra och nu ska jag tvätta och laga mat.

Igår såg jag Changelin och den tyckte jag var super. Blev inga tårar fällda dock, men det var nära. Fia såg den förut och hon hade tydligen gråtit floder här hemma idag. Såja lilla snuttefia, det var bara film! (True story förvisso!)
Men tyckte den var bra. Angelina Jolie var inte igår man såg på filmduken, scenen på psyket var slående lik en scen i Girl Interrupted och det kändes lite taget därifrån, men så är det väl också. Regissören diggade kanske scenen och Angelina tycker om att spela lite looney.
Men sjukt vad smal hon har blivit efter att ha krystat ut två tvillingar. Sjukligt smal. Lite ansiktsbehandling är inte heller otänkbart att hon fått. Stor förändring sen ja sist såg henne. Oh ja, jag o Angie är bundisar (som ni kanske förstått?)
Men den var bra i alla fall. Se den!!!!

Hepp


kAoS

Ja, idag har det väl varit lite kaos på jobbet kan man säga. Chefen är som sagt borta den här veckan och jag står för beställningen av frukt och grönt, samt mjölkvaror. Är väl inte så svårt kan man tänka?
Men, har man aldrig gjort det innan så är det inte så lätt. Mycket att hålla reda på!
 Deadline för mjölk är vid 10 och frukt och grönt vid 11.
Mjölkprodukterna var avklarat ganska snabbt. Ringde chefen och frågade hur man skulle göra för att skicka iväg beställningen. Jag tryckte på sänd och tänkte, jaha första avklarad nu då!
Gårdagens beställning av frukt var ungefär tre pallar, vilket är sjukt mycket. Normalt sett packar man upp all frukt för att se vad som finns och för att underlätta vid beställningen men det hanns inte med eftersom det kommer varor för hela butiken på tisdagar. Det gäller ju att  prioritera frys och kyl, så det inte tinar. Det blev därför ett himla sjå när frukten väl skulle beställas. Det var svårt att se vad som fanns på pallen och sedan hålla reda på hur mycket man tror går åt dagen därpå, så fruktbeställningen kom inte iväg i tid. Men den kom i alla fall iväg. När jag tryckte på sänd kom det upp i datorn att den synkroniserade. Hmmm, så gjorde den inte vid mjölkbeställningen. Helvete, den första kom alltså inte iväg.
Jag hoppas att jag inte blir ställd i skamvrån för detta, men har jag lite tur så går det inte åt så mycket, vi hade redan en hel del i mjökkylen. Idag var det dessutom inte så mycket folk, som det normalt sett brukar vara. Så håll tummarna för att mjölken håller till i övermorgon.

Vad som förövrigt ledde till kaos var att rullbandet i kassan slutade fungera, men även vikten. Så stackars John som satt i kassa var tvungen att gissa vikten hela dagen. Inte helt enkelt och vi gick med säkerhet minus idag.
Problemet var troligen orsakat av en propp och Hasmatullah och jag gick bort till elrummet längre bort i huset, men insåg att han inte kunde och jag ville då inte ge det ett försök, vad som helst hade ju kunnat hänt. Nej tack, jag vill inte stå som ansvarig för att ha släkt ned hela byggnaden.
Annars? Jo, vi hade en vikarie som slog ned lite burkar här och var och jag fick springa och kolla henne hela tiden, visst inte lätt att komma till en ny arbetsplats, men va fan. Lite vett har man väl? Så som att man inte torkar upp tacosås med en sopskyffel.  Så henne fick jag springa och ha pejling på. Dessutom när jag sa på morgonen att hon skulle sitta i kassa så ringde hon upp sin chef på bemanningsföretaget och sa att hon hade ont i ryggen, och ville inte sitta i kassa!Istället valde hon att lyfta de tyngsta lådorna i butiken, vilket som ni då förstod ledde till att burkar blev ödelagda.
Pantrummet var överfullt och en anställd kom 1,5 timme försent, ja men det är väl ganska normalt?
Så var min dag. Stress och kaos..Och en banan på hela dagen! Men i morgon är en helt ny daaaaag.

Så där ja!

Hur var er dag?
Moa

Oh ja! Glömde världens bästa låt...

                                


50 procent

Carpé Diem, Fånga Dagen. Världen runt säger sig folk leva efter det. Bevis på det är tatueringar and so on and so on. Men lever folk verkligen efter det? Är inte det bara ett önsketänkande?
Efter att ha lyssnat på Lalehs låt Storebror så sjunger hon "Han lever inte för en framtid, utan för idag". Jag lever nog snarare för en framtid. Men så är det väl för de flesta. Man har en vardag med rutiner och heltids jobb. Då är det inte så enkelt att ta dagen som den kommer. Istället har man hela tiden små saker som man ser fram emot. Det kan vara en resa, att träffa en kompis, semester, jul, vår, sommar eller en konsert. Vi blickar hela tiden framåt.
  När jag var yngre fick jag ofta höra hur spontan jag var och det var jag nog. Men då kunde man vara det. Man kunde göra vad man ville för man hade inga riktiga måsten. Väldigt enkelt.
Reser man runt som en backpacker finns det nog inte heller riktiga måsten, då kan man också ta dagen som den kommer. Det är det som är charmen med att resa och kanske en liten del varför jag älskar det så mycket.
  En kompis berättade om 50-teorin. Att vad man än gör i livet så finns det 50 procents chans på ett positivt eller negativt resultat. T.ex. när du vaknar på morgonen och verkligen vill ligga kvar och inte vill gå till jobbet så kan man tänka...Men, det finns ändå 50 procent chans att chefen kommer kalla in mig på kontoret och ge mig lönehöjning. Jag tycker att det är en ganska bra teori, om man väljer att se den positiva delen, om man väljer att formulera det positivt. 50 procent är ju ändå mycket! Så, om man vill få ut så mycket av dagen som möjligt så kan man ju efter jobbet lägga upp förslag på vad man skulle vilja göra, sedan tänka via 50 procents teorin och lägga upp för och nackdelar.
Men jag är beredd att hålla med om att 50 procent håller i mina ögon.

Ja, nej men visst. Det var ju trevligt att få skriva av sig lite en söndag som denna. Fint väder det är ute! :) haha...

Hur som helst. Hur skulle du fånga dagen om du bara hade 24 timmar kvar?

xoxo

RSS 2.0